A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Публікація про участь представниць Берестівської ОТГ в тренінгах "Зміцнення демократичного врядування".

Дата: 06.03.2018 14:38
Кількість переглядів: 992

Берестівська-ОТГ-реліз 

Берестівські учасниці проекту «Зміцнення демократичного врядування» планують зареєструвати громадську організацію!

 

Наприкінці лютого завершилась навчальна програма для представників запорізьких громад. Це перша частина річного проекту «Зміцнення демократичного врядування», що реалізується молодіжною громадською організацією «СТЕП». На цьому етапі понад 50 учасників з 11 ОТГ нашої області побували на тренінгах у Запоріжжі. Активно долучилась до проекту і Берестівська громада. 

 

Навчання складалось з двох послідовних тренінгових курсів. У листопаді та грудні представники місцевого самоврядування дізнавались про перспективи співпраці з організаціями громадянського суспільства, визначали конкурентні переваги громад, дізнавались про дієві моделі бюджету участі. А в січні за підсумками конкурсу було сформовано нову групу учасників – з активних мешканців, які бажають сприяти змінам у своїх містах і селах та хочуть створити громадські організації. Для них експерти проекту Надія Кузьмичова та Віталій Лисенко провели тренінги з лідерства та командоутворення, написання проектів і пошуку джерел їх фінансування. А київська тренерка, експертка Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Гюнель Бабакішієва провела інтерактивну лекцію, присвячену сучасним інструментам громадської участі.

Від Берестівської громади участь у тренінгах взяли Вікторія Зиборова, Ірина Линник і Катерина Кушнір. Наразі активістки визначаються з профілем діяльності громадської організації, яку вони вже невдовзі планують зареєструвати, та працюють над розробкою власних мікро-проектів. Ця робота триватиме до кінця березня за консультаційної підтримки експертів проекту. А вже в квітні найкращі проектні ідеї, за підсумками конкурсу, отримають фінансування від фонду National Endowment for Democracy (NED) та будуть реалізовані в громадах навесні та влітку. Маємо сподівання, що один з проектів буде реалізований і в Берестівській ОТГ.

Водночас організатори наголошують, що результативність участі в проекті «Зміцнення демократичного врядування» не варто оцінювати лише за отриманими мікро-грантами. Більш важливим є підвищення участі мешканців у житті громади, згуртування місцевих активістів і створення життєздатних громадських організацій – таких, що й надалі зможуть ініціювати різноманітні проекти для розвитку своїх міст і сіл.

Запрошуємо стежити за новинами проекту на його сторінці в фейсбуці: https://www.facebook.com/hromada.zp/

Детальніше про попередні тренінги можна також дізнатись на сайті сільської ради.

 

Фото без опису 

Фото без опису 

Фото без опису 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора