A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє. Новини 04.03.2020

Дата: 05.03.2020 09:53
Кількість переглядів: 458

 

ВСІ НОВИНИ

Шановні бердянці та мешканці Приморського району!

05 березня 2020 року

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області проводе сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році.

З 12:00 до 13:00 за телефоном (06153) 3-84-34 на запитання платників відповідатиме заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Олександр Прошутінський.

 

Бердянські податківці продовжують співпрацю з місцевою владою з питань легалізації зайнятості та погашення зарплатних боргів

Днями новопризначена очільниця Бердянської райдержадміністрації Ірина Півень провела засідання районної комісії з питань легалізації та погашення заборгованості із заробітних плат. Зустріч відбулася за участі представників податкової служби, пенсійного фонду, центру зайнятості населення, провідних спеціалістів управління праці та соціального захисту населення та інших відомств. Позицію податкової служби регіону представляли начальниця Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова та заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Олександр Прошутінський.

Учасники розглянули стан погашення зарплатних боргів, недоїмки з єдиного соціального внеску, обговорили питання легалізації найманої праці підприємцями та підприємствами Бердянського району, підвищення рівня оплати праці.

Оксана Федорова озвучила пропозиції, що стосуються активізації та підвищення ефективності роботи з детінізації зайнятості у сфері торгівлі та надання послуг на території району, що дасть можливість збільшити надходження податків до бюджету.

На завершення заходу представники усіх служб досягли домовленості про взаємодію у вирішенні поставлених завдань та визначили спільні заходи.

 

 Бердянським платникам податків – про законодавчі новації та основні аспекти деклараційної кампанії - 2020

Керівники та фахівці Бердянського управління податкової служби області провели для бердянських суб'єктів господарювання семінар, присвячений законодавчим новаціям та цьогорічній кампанії декларування доходів громадян.

Відкриваючи захід, начальниця Бердянського управління Оксана Федорова звернула увагу присутніх, що з 1 січня розпочалась кампанія "Декларування 2020". Вона наголосила на важливості сумлінного підходу до процесу декларування та відповідальності кожного за недоброчесне ставлення до своїх обов’язків. Окреслила присутнім основні види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню та способи подання декларації про майновий стан і доходи. Не менш цікавою для учасників заходу стала інформація про порядок отримання податкової знижки та строки подання декларації.

Представники бізнесу дізналися про зміни в застосуванні реєстраторів розрахункових операцій, адмініструванні податку на додану вартість, податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, єдиного податку,  податку на майно.

Крім того,  фахівці Бердянського управління нагадали про порядок зарахування платежів до бюджету, акцентувавши увагу на зміну реквізитів платіжних документів та правильність їх заповнення, про особливості надання податкової звітності та звітів з єдиного внеску. Податківці зупинилися на найбільш поширених помилках, яких припускаються платники при складанні податкової звітності, а також вкотре детально розповіли про електронні сервіси ДПС.

Не оминули увагою і питання легалізації праці та обов’язку роботодавців з дотримання мінімальних гарантій при виплаті заробітної плати. Окремо, податківці нагадали платникам податків щодо сплати податку на доходи фізичних осіб юридичною особою до відповідних бюджетів за відокремлені підрозділи, не уповноважені нараховувати та перераховувати такий податок за працівників цих підрозділів.

У ході семінару присутні порушили ряд питань, які наразі хвилюють суб'єктів підприємництва, зокрема, стосовно запровадження нових програмних РРО та інші.

За пропозицією очільниці Бердянського управління, вже наступного дня,  зацікавлені представники бізнесу продовжили більш детальне обговорення новацій у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій з фахівцями податкової служби. Під час жвавої дискусії податківці переконали представників підприємств, що нові Закони про РРО не направлені на тотальну фіскалізацію, погіршення правил чи на зміну спрощеної системи оподаткування. А навпаки, нововведення з РРО мають на меті захистити права споживачів та створити однакові, конкурентні умови ведення бізнесу. На завершення заходу учасники домовилися вже найближчим часом зустрітися та обговорити проблемні питання, що виникнуть під час тестування програмного РРО “пРРОсто”.

 

Новини законодавства

 

Внесено зміни до Довідника місцевих бюджетів

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області інформує, що Міністерство фінансів України наказом від 19.02.2020 № 80 (далі – Наказ № 80) затвердило зміни до Довідника місцевих бюджетів, затвердженого наказом Міністерством фінансів України від 28.12.2009 № 1539 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 26 грудня 2019 року № 572).

Довідник місцевих бюджетів оновлено у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої населених пунктів та/або їх перейменуванням, а також утворенням нових об’єднаних територіальних громад відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Наказ № 80 набрав чинності 20.02.2020.

Наказ № 80 та Довідник місцевих бюджетів розміщено на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України за посиланнями:

 https://mof.gov.ua/uk/decrees_2020-412,

 https://mof.gov.ua/storage/files/Зміни.pdf

 

Тестування програмних РРО

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області нагадує, що з 19 квітня 2020 у платників податків виникає право на використання програмних РРО як альтернативи традиційним.

Використанню програмних РРО передує ознайомлення платників з роботою програмного забезпечення, яке доступне для тестування у версії MVP (minimumviableproduct).

Поки що  додаток працює лише в режимі онлайн. Наступні релізи нададуть  можливості застосування режиму оффлайн, як передбачено  Законом №128-ІХ.

Програма «пРРОсто” взаємодіятиме через інтернет з фіскальним сервером податкової служби через відкритий програмний інтерфейс (API), і виконуватиме функції: формування чеку, підписання, відправлення та відображення  чеків встановленого формату,  відкриття та закриття зміни, формування звітів, перегляд даних, завантаження баз даних товарів, оновлення товарів, позицій та цін та інші, які будуть додатково виходити в наступних релізах, до 19 квітня 2020.

З 19 квітня бізнес отримає можливість повноцінно використовувати програмні РРО, замість класичних, а податкова надасть безкоштовний додаток «пРРОсто». При цьому ніхто не скасовує традиційні апаратні РРО, можна буде використовувати як звичайний (класичний РРО) так і програмний РРО.

Запис на тестування відбувається на сайті https://prrosto.kmu.gov.ua/. У разі неотримання запрошення, пропонуємо записатись на тестування повторно, подавши електронну заявку за вказаною адресою. Ваші зауваження та пропозиції до роботи програми можна надіслати безпосередньо через додаток «пРРОсто».

 

За програмний РРО не доведеться платити

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області доводить до відома платників, що програмне рішення – програмний реєстратор розрахункових операцій від ДПС буде абсолютно безкоштовним та орієнтованим на малий бізнес.

Більшість бізнесу в Україні повністю автоматизовані, а тому надалі у них з’являються у програмах, які вони використовують, додаткові функції тільки по фіскалізації операцій.

Забезпечення розробки БЕЗКОШТОВНОГО програмного рішення та можливості його тестування здійснюється податковою на виконання Указу Президента України від 08 листопада 2019 року № 837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» та Закону України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

ДПС не тільки надаватиме свій програмний продукт безкоштовно, але й здійснюватиме його безкоштовне обслуговування, розробку нових релізів та підтримку.

 

Новації 2020 року у застосуванні РРО: процедура повернення коштів «кешбек»

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області нагадує, що з 01.10.2020 набирають чинності норми Закону України від 20 вересня 2019 року    № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» щодо запровадження механізму «кешбек».

Механізм «кешбек» запроваджується передусім для боротьби з «нефіскальними» чеками, коли окремими несумлінними платниками споживачам надаються чеки, які не є фіскальними, проте на вигляд схожі на них.

Процедура повернення коштів «кешбек» така:

? купуючи товар на суму, яка перевищує 850 грн, покупець перевіряє чек на офіційному вебпорталі ДПС;

? якщо чек відсутній на офіційному вебпорталі ДПС, подається скарга через Електронний кабінет;

? якщо чек не був фіскалізований, продавця штрафують, а покупцю повертається вартість покупки, при цьому, товар залишається у такого покупця;

? покупець не зможе використовувати систему «кешбек» у нечесній конкурентній боротьбі;

? для подання скарги про недійсний фіскальний чек заявник має ідентифікувати себе через Електронний кабінет;

? застосувати штраф лише по факту надходження скарги буде неможливо – податкові органи мають довести, що продавець дійсно допустив порушення – встановити відсутність або недостовірність такого розрахункового документа;

? податкова служба насамперед оцінюватиме достовірність документів, доданих до скарги, а не лише правомірність дій продавця стосовно покупця;

? оскаржувати чек можна за умови загальної покупки на суму понад 850 гривень.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора