A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

12-16 листопада 2018 року

Троїцька ЗОШ І-ІІІ ступенів

В період з 12 по 16 листопада 2018 року у Троїцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено тиждень інклюзивної освіти під гаслом  «Людина, душа, всесвіт…»

У понеділок 12 листопада діти переглянули відеоматеріали про людей з особливими потребами та проведена інформаційна хвилинка на тему «Кожна людина  - унікальна і неповторна особистість». Вчителі разом з дітьми оформили стенд та фотовиставку «Можливості обмежені, здібності безмежні». 

У вівторок 13 листопада для учнів 3-4 класів було проведено заняття з елементами тренінгу «Людина – індивід, всі разом -  колектив.», на яких діти дійшли висновку , що разом виконувати роботу і швидше, і легше за допомогою гри. На групі ГПД з дітьми була проведена година спілкування «Злодій і маска», де діти познайомилися з казкою та обговорили поведінку головних героїв. Учасники гуртка «Промінчик» оформили виставку малюнків «Ми   разом».

У середу 14 листопада діти переглянули мультфільм «Квіточка – семицвіточка» та «Про Діму», що дали зрозуміти дітям, що інколи треба поступитися своїм бажанням заради потреб інших дітей. Школярі разом з вчителями створили чарівну квітку доброти, яка спонукатиме краще розуміти один одного, поважати думку інших, прощати, любити.

 

Четвер 15 листопада пройшов під девізом «Мої права, обовязки, відповідальність», де формувалися знання про права дитини та її обовязки. Діти вчилися вмінню захищати себе при порушенні їх прав. Класоводи формували повагу до своєї сімї, друзів, оточуючих, почуття дисциплінованості. Були проведені година спілкування  «Вчинок – наслідки» та та інформаційна хвилинка «Дітям про булінг». У інклюзивному класі було проведено відкритий урок- казку «Казка маленька, а розуму в ній багато». Граючи ролі у виставі «Колосок» діти зрозуміли мудру вість: «Хто не робить, той не їсть».

16 листопада в День толерантності за допомогою проектних технологій був проведений урок – проект «Ігри, що сприяють гарному настрою», де розкрилася суть формування терпимості до відмінностей між людьми. Захід допоміг учням засобами гри відчути себе щасливими та отримали задоволення. У 1 класі було проведено корекційне заняття  «Здоровя – це життя», де діти усвідомили, що здоровя – це великий дар.

На перервах лунала релаксаційна музика. Тиждень пройшов змістовно, цікаво, емоційно. 

Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Участь учнів школи у І(шкільному) етапі та підготовка до ІІ (районного) етапу ХІХ Міжнародному                   конкурсі з української мови ім. П. Яцика. (Сизко Т.М.)

Участь учнів школи у ІІ (районному) етапі обласного конкурсу «Моя Новорічна мрія». (Антоненко В.М., Цимаєнко Т.Д., Бутенко Н.О., Демченко В.В., Сизко Т.М.)

Виховна година у 2 класі «Як би я вчинив?» (Федай Ю.І.)

Випуск стіннівки учнями 9 класу до Дня толерантності. (Кеда С.І.)

Дебати у 9 класі «Толерантність: взаємопорозуміння, злагода...» (Кеда С.І.)

Бесіда «Шляхом звитяги й боротьби» до 100 – річчя «Листопадового зриву» повстання у Львові з учнями 8 класу. (Маяка А.В.)

Обговорення казок та притчі про толерантність в 5, 6 та 7 класах. (Антоненко В.М.)

Тематична поличка у шкільній бібліотеці:  «100 - річчю академії наук присвячується...» (Браїлко В.А.)

Тематичний урок у 9 та 10 класах, присвячений 100-річчю академії наук України. (Маяка А.В.)

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора