A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Берестівська сільська рада чекає від громадян громади запитання чи пропозиції, з використання субвенції

Дата: 14.06.2017 08:52
Кількість переглядів: 849

Уряд прийняв Постанову про розподіл державної субвенції місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних громад на 2017 рік

Шановні голови об'єднаних територіальних громад!
 
Минулого тижня Уряд прийняв Постанову про розподіл державної субвенції місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних громад на 2017 рік, яку сьогодні опубліковано на Урядовому порталі.

У 2017 році субвенція на формування інфраструктури 366 створених у 2015-2016 роках об’єднаних територіальних громад становить – 1,5 млрд грн. З них 1 млрд грн спеціального фонду і 0,5 млрд грн загального фонду.

Постановою також удосконалено порядок та умови надання вказаної субвенції шляхом розширення напрямів її використання, зокрема:

  1. розроблення проектної, містобудівної та планувальної документації;
  2. створення, модернізацію центрів надання адміністративних послуг та придбання обладнання і програмного забезпечення; комунікаційних мереж, баз даних, систем оповіщення населення;
  3. закупівлю спеціалізованих санітарних транспортних засобів для лікувальних закладів;
  4. погашення в установленому законодавством порядку кредиторської заборгованості;
  5. капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення (як співфінансування на договірних засадах).


Крім того, постановою передбачено обов’язкове врахування потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення під час розроблення проектної документації, а також під час закупівлі транспортних засобів загального користування, шкільних автобусів тощо.

Як відомо, кошти субвенції розподіляються між бюджетами об’єднаних громад пропорційно до площі та кількості сільського населення з рівною вагою обох цих факторів.

Текст постанови з додатками можна відкрити за посиланням: 
http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=250057552


Якщо у вас є питання чи пропозиції, з використання субвенції, просимо звертатися до сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора