A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє

Дата: 20.12.2018 09:17
Кількість переглядів: 907

Фото без опису

21 грудня 2018 року – останній день відмови від спрощеної системи оподаткування

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області нагадує. Відповідно до ст.298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платники єдиного податку можуть відмовитися від спрощеної системи оподаткування, у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву.

Форма та порядок надання заяви затверджені наказом МФУ від 20.12.11 №1675.

http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1537-11

При цьому, перехід до іншої системи оподаткування відбувається з першого числа місяця, наступного за звітним кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи.

Звертаємо увагу, що 21 грудня 2018 року – останній термін для подання платниками єдиного податку заяви про відмову від застосування спрощеної системи оподаткування з 1 січня 2019 року.

 

Бердянським управлінням забезпечено до бюджету понад 73  мільйони гривень

податку на прибуток

Податок на прибуток традиційно залишається одним з найвагоміших джерел наповнення дохідної частини державного бюджету. У загальній сумі надходжень до державної казни питома вага податку на прибуток складає 14 відсотків.

Як повідомила начальник Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова, за 11 місяців поточного року бердянськими податківцями мобілізовано до бюджету 73,3 млн. грн. податку на прибуток. При цьому, до державної скарбниці забезпечено 61,5 млн. грн. податку на прибуток, до місцевих бюджетів – 11,8 млн. грн. податку на прибуток.

Нагадаємо, що платники податку на прибуток мають подати до контролюючого органу за місцем своєї основної реєстрації податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за 2018 рік не пізніше 1 березня 2019 року. Разом з тим, фінансова звітність, що складається та подається платниками податку на прибуток та неприбутковими підприємствами, установами та організаціями, є додатком до податкової декларації з податку на прибуток та її невід’ємною частиною.

 

Погашення заборгованості з єдиного соціального внеску та платежів

до Пенсійного фонду  під пильною увагою

Днями в Бердянському управлінні ГУ ДФС у Запорізькій області відбулась робоча зустріч керівництва фіскальної служби, Бердянського об’єднаного управління  Пенсійного фонду України в Запорізькій області та Бердянського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області

На порядку денному  важливе питання -  організація спільної роботи по стягненню заборгованості з єдиного соціального внеску.

Під час заходу вирішувались питання щодо підвищення результативності заходів стягнення та відпрацювання боржників з ЄСВ в рамках взаємодії між відомствами. Також присутні обговорили причини  виникнення заборгованості та шляхи щодо її погашення по кожному з платників, які мають заборгованість зі сплати єдиного внеску та платежів до Пенсійного фонду України.

Робота у вказаному напрямку триває.

Новини та роз'яснення законодавства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора