A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Робочий візит Бердянського міськрайонного центру зайнятості

Дата: 03.01.2019 09:43
Кількість переглядів: 851

З метою наближення соціальних послуг до жителів Бердянського району та встановлення стабільної системи взаємодії між територіальними громадами і Бердянським міськрайонним центром зайнятості, директором центру зайнятості Романовою О.М. разом із начальником відділу взаємодії з роботодавцями та фахівцями відділів було здійснено робочий візит до Берестівської селищної ради.

Учасники зустрічі обговорили можливість переорієнтації видів громадських робіт на соціальну сферу, розглянули основні питання співпраці задля вирішення спільних проблем, пов’язаних з безробіттям її мешканців, а саме стосовно інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, підвищення професійного рівня осіб, які потребують посилення конкурентоспроможності на ринку праці, подолання дисбалансу сучасного попиту та пропозиції  в сфері зайнятості. Слід відмітити, що до Берестівської об’єднаної територіальної громади входять одинадцять сіл, зокрема: с. Берестове, с. Довбине, с. Сачки, с.Троїцьке, с. Глодове, с. Калайтанівка, с. Миколаївка, с. Малинівка, с. Новоіванівка, с. Новосолдатське та с. Радивонівка, тому роботу по запровадженню заходів слід вважати актуальною та надважливою.

Також увагою був охоплений «Центр надання адміністративних послуг», в якому було проведено консультацію щодо переліку документів, необхідних при реєстрації у центрі зайнятості та призначення допомоги по безробіттю; наданно роз’яснення щодо практичного застосування електронних сервісів Державної служби зайнятості.

Під час поїздки фахівець з профінформації відвідала Берестівський загальноосвітній навчальний заклад, в якому відбулося знайомство профінформатора з заступником директора школи.

Після отриманої інформації про перелік послуг для учнівської молоді,  була укладена усна угода про співпрацю. Сторони діалогу дійшли згоди про необхідність такої спільної роботи. А для учнів старших класів профінформатор підготувала інтерактивну подорож у цікавий світ професій. Юнаки та дівчата з захопленням слухали поради, яких слід дотримуватися під час визначення професійного майбутнього.

Велику користь та задоволення молодь отримала під час перегляду відеороликів профорієнтаційної спрямованості. Відбулася презентація  онлайн-профорієнтації служби зайнятості на Платформі « МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа».

За висновками зустрічі було досягнуто позитивного результату, зосереджено зусилля на вирішенні проблем та завдань; обговорено подальші спільні дії на шляху до стабільного економіко-соціального розвитку. Наприкінці заходу присутні домовились про подальші плідні зустрічі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора