A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє

Дата: 03.01.2019 10:27
Кількість переглядів: 827

                                                                                                        Фото без опису

 

До уваги громадян!

Розпочалась кампанія декларування доходів, отриманих у 2018 році!

 

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області звертає увагу громадян, що            з 01 січня 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року. Деклараційна кампанія буде тривати до 01 травня 2019 року.

Нагадуємо, що громадяни, які отримували у 2018 році доходи від надання в оренду рухомого і нерухомого майна, продажу акцій і інших цінних паперів, отримали спадок, подарунки, іноземні доходи та інші доходи, що підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, та доходи від осіб, які не є податковими агентами, зобов’язані подати до органу державної фіскальної служби за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

 

Запрошуємо підприємців подавати річні звіти в електронному вигляді

У зв’язку з наближенням часу подання річних звітів Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області нагадує платникам про зручність подання звітності в електронному вигляді.   

Отож, щоб не створювати незручностей собі та черг в Центрах обслуговування платників варто вже подбати про електронне звітування.

Для цього треба здійснити наступні дії.

По-перше,  отримати безоплатно в Акредитованому центрі сертифікації ключів електронний цифровий ключ. З особливостями роботи Акредитованого центру сертифікації ключів та процедурою отримання ключа електронного цифрового підпису можна ознайомитися за посиланням https://acskidd.gov.ua.

Другий крок: зареєструватися в Електронному кабінеті за посиланням 

https://cabinet.sfs.gov.ua  .

Практичну допомогу щодо роботи в Електронному кабінеті  ви можете отримати у  Центрі обслуговування платників Бердянського управління за адресою: м. Бердянськ, проспект Праці, 20, перший поверх.

 

Щодо мінімальних державних гарантій в оплаті праці та обов‘язків роботодавців

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області звертає увагу роботодавців, що Конституція України гарантує виплату заробітної плати найманим працівникам на рівні не менше законодавчо встановленого мінімуму.

Розмір мінімальної заробітної плати визначено Законом України від 23 листопада 2018 року № 2629-VIII «Про Державний бюджет на 2019 рік», який набере чинності 1 січня 2019 року.

Так, мінімальна зарплата на 1 січня 2019 року становитиме:

- у місячному розмірі – 4 173 грн;

- у погодинному розмірі − 25,13 гривень.

Отже, з 1 січня 2019 року роботодавцем заробітна плата не може нараховуватись жодному найманому працівнику менше 4 173 грн за відпрацьований повний місяць.

Звертаємо увагу, що вищевказана законодавча норма обов’язкова для виконання як юридичним особам, так і фізичним особам – роботодавцям.

Роботодавець зобов’язаний щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше встановленого законодавством розміру, який може складатися з окладу, премій, надбавок та інших постійних доплат.

За недотримання вищезазначених вимог законодавства про працю роботодавці несуть фінансову та адміністративну відповідальність.

 

 

Новини законодавства

 

Аптеки й РРО. Зміни 2019 року

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області доводить до відома платників податків, що Верховною Радою України прийнято Закон України від 23 листопада 2018 року №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (далі – Закон №2628).

Так, Законом №2628 абзац четвертий пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) доповнено словами «а також лікарських засобів та виробів медичного призначення».

Також, Законом № 2628 внесені відповідні зміни до Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон №265).

Так, статтю 2 Закону №265 після абзацу двадцять дев’ятого доповнено новим абзацом такого змісту:

«вироби медичного призначення (медичні вироби) – будь – який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів».

Також, у статті 9 пункти 1, 6, 8 і 9 після слів «гарантійного ремонту» доповнено словами «а також лікарських засобів та виробів медичного призначення», а пункт 10 після слів «гарантійного ремонту» доповнено словами «лікарських засобів, виробів медичного призначення».

За результатом внесення вказаних змін пільги, передбачені статтею 9 Закону №265 щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій та розрахункових книжок, не розповсюджуються на осіб, які здійснюють торгівлю лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Закон №2628 та зміни у Законі №265 починають діяти з 01.01.2019 року.

 

Роз’яснення законодавства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора