A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє

Дата: 23.01.2019 16:18
Кількість переглядів: 1003

Фото без опису

В органах виконавчої влади міст Бердянська та Приморська говорили про декларування доходів громадян, отриманих у 2018 році

На цьому тижні начальник Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова приймала участь у щотижневих нарадах в Приморський та Бердянській районній державній адміністрації та Бердянському міськвиконкомі. На засіданнях були присутні керівники структурних підрозділів райдержадміністрацій та міськвиконкому, керівники комунальних підприємств та бюджетних установ міста, керівники територіальних органів інших державних служб, голови сільських рад та об’єднаних територіальних громад.

Одним з питань порядку денного цих нарад було декларування доходів громадянами, отриманих у 2018 році.

На початку свого виступу Оксана Федорова проінформувала присутніх про підсумки минулорічної кампанії декларування. Підкреслила, що з кожним роком декларування доходів стає більш добровільним та природним виконанням громадянами свого  конституційного обов’язку.

Керівник Бердянського управління звернула увагу присутніх на кого з громадян поширюється обов’язок щодо декларування отриманих доходів та хто має подавати декларацію про майновий стан і доходи, які саме доходи повинні декларувати громадяни, терміни подачі декларацій до фіскальної служби та на особливості цьогорічної деклараційної кампанії, а саме: відповідно змін до Податкового кодексу можна отримати податкову знижку на суму коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти.

Податківець зазанчила, що в рамках кампанії «Декларування – 2019» та щоб спростити для мешканців сіл подання декларації про доходи працівниками Бердянського управління будуть проводитись виїзні зустрічі з громадянами.

Наприкінці свого виступу начальник Бердянського управління Оксана Федорова закликала бердянців та приморців активно долучатися до деклараційної кампанії та наголосила, що добровільне декларування доходів свідчить про високу податкову культуру громадян та їх свідоме виконання конституційного обов’язку, адже податок на доходи фізичних осіб, який сплачується від отриманих доходів є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. Завдяки цьому місто отримує фінансові ресурси для розвитку інфраструктури та реалізації соціальних та інших програм.

 

За 2018 рік Бердянським управлінням ГУ ДФС у Запорізькій області надано майже 22 тис адміністративних послуг

Одним із пріоритетних напрямків роботи Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області є здійснення сервісного обслуговування платників податків.

Протягом 2018 року Бердянським управлінням надано 21637 адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними є:

- послуги з видачі реєстраційного номера облікової картки платника – 9759 послуг,

- реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 2878  послуг;

- видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 5223 послуг;

- реєстрація книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 792 послуг;

- реєстрація платників єдиного податку – 761 послуги;

- надання витягів з реєстру єдиного податку – 393 послуг.

Нагадуємо, що Центр обслуговування платників Бердянського та Приморського районів знаходиться за адресою: м. Бердянськ, пр. Праці, буд. 20.

 

У 2018-му бердянці та приморчані задекларували майже 185,1 млн гривень

Протягом  2018 року громадяни подали 3856 декларацій про майновий стан і доходи за 2017 рік, в тому числі 364 громадянина скористалися правом на податкову знижку.

В Бердянському управлінні ГУ ДФС у Запорізькій області зазначають, що громадяни задекларували майже 185,1 млн грн доходу. Самостійно виведено до сплати понад 17,6 млн грн податку на доходи з фізичних осіб та майже 2 млн грн військового збору.

Податківці зазначають, що у порівнянні з минулим роком зафіксовано приріст як по задекларованих доходах так і по сплачених податках. Крім того, у 2018 році один громадянин отримав майже 52,3 млн грн доходу, з якого він самостійно задекларував до сплати 9,4 млн грн ПДФО та 0,8 млн грн військового збору.

Нагадуємо, що із 1 січня 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року. Подати декларацію можна засобами електронного зв’язку, за наявності електронного цифрового підпису через електронний кабінет та за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою та поштою.

При необхідності можна отримати консультації та допомогу в заповненні податкової декларації про майновий стан та доходи в Центрі обслуговування платників Бердянського управління за адресою: м. Бердянськ, пр. Праці, 20.

 

Суб’єкти господарювання Бердянська та Приморська сплатили понад 518 мільйонів гривень єдиного внеску

Як повідомила начальник Бердянського управління ГУ ДФС в Запорізькій області Оксана Федорова: «У 2018 році суб’єкти господарювання Бердянська та Приморська сплатили 518,1 млн грн. єдиного внеску. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, надходження зросли на 100,7 млн.грн., або на 24,1 відсотка».

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року збільшено розмір мінімальної заробітної плати, яка складає 4173 грн. Відповідно, мінімальна сума єдиного внеску становить 918,06 грн. (4173 х 22 відсотки). Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску на 2019 рік становитиме з 1 січня 2019 року – 62595 грн. (4173 х 15).

Сплачувати єдиний внесок зобов’язані роботодавці –  фізичні особи - підприємці та юридичні особи, що виплачують доходи найманим працівникам,  а також фізичні особи – підприємці за себе, громадяни, які отримують дохід від незалежної професійної діяльності та члени фермерського господарства.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені законом.

 

На допомогу армії платники Бердянщини та Приморська спрямували понад 41 мільйонів гривень

У січні – грудні  2018 року платники, що перебувають на обліку в Бердянському управлінні ГУ ДФС в Запорізькій області, сплатили  понад 41,0 млн. гривень військового збору. Про це повідомили в Бердянському управління ГУ ДФС в Запорізькій області.

Зокрема, платниками податків Бердянська сплачено 27,7 млн.грн. військового збору, Бердянського району – 6,3 млн.грн., та Приморська – 7,0 млн.гривень.

Податківці нагадують, що військовий збір введений в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконує завдання у зоні проведення АТО. Ставка збору становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків

 

Новини законодавства

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора