A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє

Дата: 20.02.2019 16:09
Кількість переглядів: 682

Керівник фіскальної служби Бердянська провела зустріч з представниками органів місцевого самоврядування Бердянського району

На минулому тижні  у приміщенні Бердянської райдержадміністрації відбулась робоча зустріч фахівців Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області з представниками об’єднаних територіальних громад та сільських рад Бердянського району.

Так, у своєму виступі начальник Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій   області Оксана Федорова звернула увагу присутніх на основних напрямках роботи щодо наповнення місцевих бюджетів та підкреслила, що одним з найбільших джерел надходжень місцевих бюджетів сільських рад є плата за землю, яка 100% залишається на території.

Працівниками Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області щорічно перед нарахуванням земельного податку фізичним особам, проводяться звірки з сільськими радами.

Цей рік не став виключенням. Всім сільським радам направлені списки громадян-землевласників та землекористувачів для проведення звірки щодо правильності та повноти обліку земельних ділянок в базах даних ДФС України.

З метою уникнення не нарахування, або навпаки, неправомірного нарахування земельного податку фізичним особам посадовець звернулась до всіх сільських рад щодо як найшвидшого проведення звірки та надання даних до Бердянського управління. Підкреслила щодо необхідності приділити особливу увагу цьому питанню, оскільки надана інформація має бути опрацьована працівниками ДФС до 1 травня 2019 року.

Також Оксана Федорова поінформувала про стан заборгованості по платі за землю.

- Переліки боржників неодноразово надавались для відпрацювання всім сільським радам, є певні позитивні зрушення. Тому, ще раз звертаємось до сільських рад та ОТГ пропрацювати переліки громадян-боржників та залучити їх до сплати плати за землю, - наголосила начальник Бердянського управління Оксана Федорова.

Не оминули увагою  податківці і питання  цьогорічної кампанії декларування   доходів громадян,  акцентувавши увагу на видах доходів, що підлягають обов’язковому декларуванню, способах та термінах подання декларації, та розширенні переліку витрат, що дають право на отримання податкової знижки.

Посадовець наголосила, що забезпечення повноти декларування доходів громадян – це основне джерело наповнення місцевих бюджетів і закликала до плідної співпраці в цьому напрямку голів сільських та селищних громад. На жаль, в суспільстві існують випадки ухилення громадян від сплати податків. Громадяни обробляють земельні ділянки в сільській місцевості, вирощують зернові та отримують дохід, але задекларувати його забувають. Завдяки спільним заходам представників органів місцевого самоврядування та фіскальної служби можливо залучити до декларування цю категорію громадян в повному обсязі.

- В 2019 році від кожної сільської ради отримано списки громадян-одноосібників. Також, ми традиційно будемо робити виїзди до сільських рад, де можна подати декларацію не приїжджаючи спеціально до податкової інспекції.  Вже проведені виїзди до Андрівської та Дмитрівської сільської ради. Станом на звітну дату подано 85 декларацій. Загальна сума задекларованих ними доходів складає 861,1 тис.грн., до сплати 155,0 тис.грн. ПДФО та 12,9 тис.грн. військового збору. Середній дохід на 1-го громадянина склав 10,1 тис.грн., - повідомила Оксана Федорова.

Начальник Бердянського управління звернулася з проханням до всіх присутніх провести відповідну роботу з мешканцями сільських рад, щодо їх інформування про дату та час виїзду працівників Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області, а також забезпечення робочого місця для прийняття податкових декларацій.

Ще одним із важливих питань цієї зустрічі було питання легалізації заробітної плати та погашення боргів із страхових внесків. Адже своєчасна сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування гарантує громадянам право на соціальний захист на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати, в тому числі і призначення субсидій  на оплату житлово-комунальних послуг.

 

Власники нерухомості Бердянщини та Приморська до місцевих скарбниць сплатили  понад 1700   тис.грн.

Протягом січня 2019 року власники об'єктів нерухомого майна Бердянщини та Приморська перерахували до місцевих бюджетів 1701,4 тис. грн., що на  533,5 тис. грн. більше в порівнянні з відповідним періодом 2018 року. Про це повідомила начальник Бердянського управління ГУ ДФС Запорізькій області Оксана Федорова.

За словами посадовця, лідерами у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є юридичні особи, які сплатили 1683,9 тис. гривень. Від фізичних осіб та громадян надійшло 17,5 тисяч гривень.

Керівник служби нагадала, що платники-юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого подають до фіскальних органів за місцезнаходженням об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

 

Важливо для суб’єктів господарювання: нагадуємо про терміни подання звітності та сплати зобов’язання

20 лютого 2019 року останній день сплати:

- авансового внеску з єдиного податку на лютий 2019 року платниками єдиного податку 1 та 2 груп;

- єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень 2019 року, крім гірничих підприємств; 

 

20 лютого 2019 року останній день подання:

- податкової декларації з ПДВ за січень 2019 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному місяцю;

- податкової декларації платника єдиного податку 4-ї групи на 2019 рік та розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва за 2018 рік для набуття або підтвердження статусу платника єдиного податку 4 групи;

- податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) на 2019 рік;

    - податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за січень 2019 року у разі неподання податкової декларації на 2019 рік;

- звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, надбавки, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (форма № Д4 (місячна)) за січень 2019 року;

- податкової декларації з рентної плати за січень 2019 року;

- декларації акцизного податку за січень 2019 року.

 

ПОВНИЙ ТЕКСТ ПОВІДОМЛЕННЯ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора