A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

ГУ ДФС у Запорізькій області. Новини 17.04.2019

Дата: 18.04.2019 10:07
Кількість переглядів: 534

До уваги платників податків!

 

Фото без опису

Інформуємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перенесення робочих днів у 2019 році» від 10.01.2019 № 7-р у квітні поточного року вівторок 30 квітня перенесено на суботу 11 травня, тобто останній день сплати нарахованих податкових зобов’язань з податків і зборів припадає на вихідний день 30 квітня 2019 року. Нормами податкового кодексу України не передбачено перенесення термінів слати податків і зборів (п.57.1 ст.57 Кодексу), тому сплату нарахованих поточних податкових зобов’язань необхідно здійснити не пізніше 26 квітня 2019 року.

 

До завершення кампанії декларування доходів громадян

залишилось два тижні

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області звертає увагу платників податків, що до завершення деклараційної кампанії залишилось два тижні та наголошує громадянам, які протягом 2018 року отримали доходи у вигляді спадщини не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, дарунки у вигляді коштів, майна, або  майнових чи немайнових прав, які підлягають оподаткуванню, або ж отримували доходи не від податкових агентів, щодо обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Декларацію слід подати до територіальних органів ДФС за місцем реєстрації в термін до 2 травня 2019 року включно. Громадяни, які бажають скористатися правом на податкову знижку, можуть подати декларацію до кінця поточного року.

Відповідно до  норм п.179.7 ст.179 Податкового Кодексу України, фізичні особи зобов'язані самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій податковій декларації. Також до 01 серпня сплачується  податок на доходи фізичних осіб і військовий збір  приватними  нотаріусами,  адвокатами, арбітражними керуючими та іншими  особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Сума податкової знижки, зараховується платнику податку на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

 

 

Доходи платників податків Бердянського управління збагатили казну майже на 125 мільйонів гривень

За січень-березень 2019 року платники податків Бердянського управління спрямували до зведеного бюджету 124,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомила начальник Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова. За три місяці поточного року показник перевищив надходження 2018 року на 18,9 млн грн або 17,9 відсотка.

Із загальної суми зібраного ПДФО місцеві бюджети отримали 93,7 млн грн, що на 14,2 млн грн більше, ніж у минулому році.

Державний бюджет поповнився на 31,2 млн грн ПДФО, порівняно з 2018 роком зростання склало більше 4,7 млн гривень.

Варто зазначити, що податок на доходи фізичних осіб є одним із основних джерел наповнення бюджетів місцевих громад. Зібрані кошти спрямовуються на розвиток інфраструктури населених пунктів, підвищення якості медичного обслуговування, належний рівень освіти та культури.

 

Бердянщина: у I кварталі 2019 року до бюджету забезпечено

 32 мільйони податку на прибуток

У I кварталі 2019 року Бердянським управлінням фіскальної служби області забезпечено до бюджету 32,0 млн грн податку на прибуток. При цьому, як зазначила начальник Бердянського управління  ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова, до державної скарбниці забезпечено 27,6 млн грн, місцеві бюджети поповнено на 4,4 млн грн податку на прибуток.

Лише за попередній місяць до казни надійшло 23,9 мільйона, це на 5,1 мільйона перевищує дані березня минулого року. 

Понад 31,1 мільйона , або 97,4 відсотка   від загальної суми, сплаченої з початку року, забезпечили суб’єкти господарювання м. Бердянськ. Підприємства Бердянського району перерахували  майже 0,5 мільйона, м. Приморськ та Приморського району – 0,4 мільйона гривень..

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області інформує, що відповідно до п.49.18.2 ст.49 Податкового кодексу України, податкова декларація з податку на прибуток підприємств подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя). Нагадуємо, що квартальний податковий (звітний) період для податку на прибуток встановлено для підприємств, які за попередній рік мали доходи від будь-якої діяльності, що дорівнюють або перевищують 20 мільйонів гривень.

 

 

 

 

Новини законодавства

 

Дізнайтесь про новації в адмініструванні та сплаті туристичного збору

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).

Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі).

Згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади справляння збору може здійснюватися у таких місцях проживання (ночівлі):

- готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

- житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об'єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).

Відповідно до рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади справляння збору може здійснюватися такими податковими агентами:

- юридичними особами, філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами юридичних осіб, фізичними особами - підприємцями, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі);

- квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

- юридичними особами, які уповноважуються сільською, селищною, міською радою або радою об'єднаної територіальної громади справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Перелік податкових агентів та інформація про них розміщуються та оприлюднюються на офіційному веб-сайті сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади.

Ставка туристичного збору встановлюється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), у таких розмірах:

 -  до 0,5% для  внутрішнього туризму;

- до 5% для  в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

З 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата становить 4173 грн.

Внутрішній туризм – це переміщення в межах території України громадян України та/або осіб, які постійно проживають на території України, в пізнавальних, професійно-ділових чи інших цілях.

В’їзний туризм – це прибуття на територію України та/або переміщення в межах території України осіб, які постійно не проживають на території України, в пізнавальних, професійно-ділових чи інших цілях.

Податкові агенти сплачують туристичний збір за своїм місцезнаходженням:

- щоквартально, у визначений для квартального звітного періоду строк відповідно до податкової декларації за звітний квартал;

- або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому – до 28 (29) включно) на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

У разі сплати збору авансовими внесками у податковій декларації за звітний квартал відображаються нараховані щомісячні авансові внески. Остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується у строки, визначені для квартального звітного періоду.

Форма податкової декларації з туристичного збору затверджена наказом МФУ від 09.07.2015 № 636.

За базовий звітний період, що дорівнює календарному кварталу, податкові декларації подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Нагадаємо, що туристичний збір належить до місцевих податків і зборів, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Порядок оподаткування туристичним збором визначено ст. 268 Податкового кодексу, з урахуванням змін, внесених Законом від 23.11.2018 № 2628-VIII.

 

Всі новини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора