A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Участь у проекті «ПЛАН ДІЙ»

Дата: 02.05.2019 09:22
Кількість переглядів: 629

У 2018-2019 навчальному році Берестівська школа взяла участь в учнівському соціальному проекті «План Дій» (керівник Зиборова В.І.). Учасники проекту: учні та вчителі загальноосвітніх шкіл і закладів професійно-технічної освіти Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької та Івано-Франківської областей. Основні завдання проекту: розвиток навичок громадянського активізму учнівської молоді через освіту та безпосереднє залучення їх до локальних соціальних проектів і громадянських ініціатив, а також створення власних соціальних проектів, спрямованих на вирішення проблем місцевої громади. Проект виконує організація «Вчителі за демократію і партнерство» у межах «Програми сприяння громадській активності „Долучайся!“», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Спочатку наші учні пройшли відбірковий етап, після участі в якому потрапили до складу однієї з 50-ти команд старшокласників із 5-ти областей України. Упродовж вересня 2018 — лютого 2019 р. ці команди розробляли й реалізовували власні соціальні проекти у громадах. Назва проекту нашої школи «Studies & Nature». Мета проекту: створення на території шкільного парку класу для проведення занять навесні та восени, а також облаштування велопарковки на території школи.

ЕТАПИ ПРОЕКТУ

? вересень 2018

Стартовий Форум у Києві — знайомство з учасниками й організаторами проекту, початок навчання соціального проектування. Формування проектних команд, визначення ідей і цілей власних соціальних проектів.

? жовтень-листопад 2018

Навчання у форматі одноденного тренінгу м. Мелітополь, отримання навчально-методичних матеріалів. Початок реалізації учнями соціальних проектів.

? листопад 2018 — січень 2019

  • нашого проекту провели зустрічі з адміністрацією школи, сільським головою, проектним менеджером громади. Знайшли труби для використання опор на лавки та стільці. Почали збір макулатури. Провели шкільний ярмарок для збору коштів. Пройшла зустріч з місцевою владою та представниками місцевого самоврядування . Наша команда отримала цінні поради від проектного менеджера громади - Шендрика Павла. Сільський голова Кушнір Наталя Миколаївна розповіла багато цікавої та корисної інформації, додала нових ідей, де можна в майбутньому заробляти учням кошти на власні проекти.

? лютий 2019

Фінальний Форум у Києві: обмін набутим у проекті досвідом, представлення кожною шкільною командою власного реалізованого соцпроекту, підсумки й результати проекту «План дій».

? березень - квітень 2019

Установлення столів і лавок. Відкриття класу під відкритим небом.

Облаштування велопарковки.

Участь у проекті активізувала та згуртувала старшокласників до спільної роботи. У громаді побачили наших шкільних активістів і запросили бути присутніми на сесії сільської ради. Також сільський голова запропонувала цікаву ідею для збору коштів на наступний учнівський проект. Завдяки участі в проекті учні школи зацікавились діяльністю органів місцевого самоврядування. Учні відчули власну значущість у житті школи та громади. Власним прикладом довели, що все велике починається з малого. І навіть учні можуть багато змінити, об'єднавши зусилля.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора