A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 10.07.2019

Дата: 11.07.2019 08:14
Кількість переглядів: 556

ВСІ НОВИНИ

 

Про податкові новації платникам Осипенківської ОТГ

Фахівці Бердянського управлінням ГУ ДФС у Запорізькій області прийняли участь у семінар-нараді з платниками податків Осипенківської об’єднаної територіальної громади. Серед присутніх були і представники Бердянської районної державної адміністрації: перший заступник голови Ніна Борщова та голова Бердянської райради Жанна Васильчик.

До складу Осипенківської ОТГ входять села розташовані на Азовському узбережжі, отже начальник Бердянського управління Оксана Федорова акцентувала увагу присутніх на новаціях законодавства щодо адміністрування туристичного збору.

Також обговорювалися питання легалізації трудових відносин та неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення  трудових відносин. Фахівці Бердянського управління роз’яснювали порядок оподаткування доходів громадян, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) та реалізовують власну сільськогосподарську продукцію.

Окремо увагу учасників зустрічі зосередили на питаннях адміністрування земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для сільськогосподарських товаровиробників, умов перебування на спрощеній системі оподаткування громадян, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) тощо.

Наприкінці засідання перший заступник голови Ніна Борщова наголосила, що всі здобутки Бердянського району є результатом спільної роботи усіх відомчих органів та бізнес спільноти. Адже тільки спільними зусиллями можливо досягти максимального результату у наповненні бюджетів місцевих громад.

 

Платники Бердянського управління сплатили

майже 20  мільйонів гривень військового збору

З початку року від платників Бердянського управління Головного управління ДФС у Запорізькій області на підтримку української армії надійшло 19,9 млн грн військового збору. Як зазначила начальник Бердянського управління Оксана Федорова, це на 2,2 млн грн, або на 12,2 відс. більше минулорічних надходжень за відповідний період. Торік у січні - червні на потреби армії було спрямовано 17,8 мільйона. У червні цього року сплачено 4 мільйони  гривень.

Також посадовець нагадала, що загалом справляння військового збору на реформування Збройних Сил України розпочато 3 серпня 2014 року. Як і минулими роками, ставка «податку на армію» складає 1,5 відсотки від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи - резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків та податкові агенти ./для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні).

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначених статтею 176 Податкового кодексу України.

Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

 

Оксана Федорова: більше 34 мільйонів гривень податку на прибуток – вклад платників Бердянського управління у державну казну

За перше півріччя 2019 року бердянські і приморські підприємства спрямували до зведеного бюджету України 34,4 млн грн податку на прибуток. При цьому, як повідомила начальник Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова, місцеві бюджети отримали 6 млн грн,  з яких 2,2 млн грн податку на прибуток сплатили комунальні підприємства.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст.137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно за ставкою, визначеною ст.136 цього Кодексу, від бази нарахування, визначеної згідно зі ст. 135 цього Кодексу. Базова (основна) ставка податку на прибуток становить 18 відсотків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора