A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 17.07.2019

Дата: 18.07.2019 08:54
Кількість переглядів: 565

 

 

                                                                          Фото без опису

Всі новини

З доходів бердянців та приморчан соцфонди отримали

майже 285 мільйонів гривень

За перше півріччя 2019 року платники Бердянського та Приморського районів сплатили  284,7 млн грн  єдиного внеску  на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування.  Вказана сума перевищила минулорічні надходження  на 36,1 млн грн  або на 14,5 відсотка.

Зокрема у червні поточного року надійшло 58,6 млн грн ЄСВ.  Зростання надходжень до показників червня минулого року становить 6,3 млн грн або 12,0 відсотків.

У фіскальній службі звертають увагу громадян на необхідність офіційного працевлаштування, що дає право  на отримання соціальних гарантій, зокрема у разі  втрати працездатності, права на відпустку,  пенсійне забезпечення.

Нагадуємо, що  з 02 травня 2019 року  діють  нові рахунки для сплати єдиного внеску. Інформація щодо реквізитів рахунків розміщена на суб – сайті «Територіальні органи ДФС у Запорізькій області» у розділі «Бюджетні рахунки».

 

З початку року туристи збагатили місцеву казну Бердянщини і Приморська на 213 тисяч гривень

За інформацією фахівців Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області надходження туристичного збору від юридичних та фізичних осіб станом на 01.07.2019 року складають 213,2 тисячі гривень, що на 64 тисячі перевищує відповідний показник минулого року.

Підприємці, що здійснюють діяльність на Азовському узбережжі Бердянського регіону, продовжують курортний сезон із туристичним збором у сумі 135,3 тис. грн, який надійшов до бюджетів громад. Це на 11,8 тис. грн більше показника надходжень за 6 місяців 2018 року.

Значно збільшили відрахування туристичного збору податкові агенти на території курортної зони Приморського району. Вони зібрали для місцевих бюджетів 77,9 тис. грн, порівняно із 52,2 тис. грн туристичного збору за січень - червень 2018 року.

Нагадаємо: відповідно до п. 57.1 ст. 57 ПКУ платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації.

Граничний термін сплати податкових зобов’язань з туристичного збору за ІІ квартал - 19 серпня 2019 року.

 

ЧИ ЗВІЛЬНЯЄ ЗДАЧА «ПАТЕНТУ» ВІД СПЛАТИ ЄСВ?

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області звертає увагу фізичних осіб – підприємців на особливості подання звітів та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) при припиненні підприємницької діяльності.

Після звернення фізичної особи – підприємця до державного реєстратора з наміром розпочати процедуру припинення діяльності і внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) відповідного запису така фізична особа повинна сама за себе подати до органу ДФС «ліквідаційний» звіт по ЄСВ протягом місяця з дня припинення державної реєстрації.

Зняття з обліку фізичної особи як платника ЄСВ здійснюється після проведення перевірок платника та проведення остаточного розрахунку.

На практиці існують випадки, коли фізична особа – підприємець розпочала діяльність у 2000 року, тобто до введення ЄДР у електронному вигляді (відповідно в ЄДР відсутні будь-які записи стосовно такої особи), у 2005 році припинила фактично здійснювати діяльність та здала «патент» до податкової.

Однак, всі ці дії не знімають її з обліку, як платника ЄСВ.

І тому, відповідно до  вимог Закону України від 8 липня 2010 року № 2464 - VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами внесеними Законом України від 06 грудня 2016 року № 1774-VІІІ (далі – Закон № 2464) такій фізичній особі, з 2017 року нараховується ЄСВ.

Так, відповідно до норм Закону № 2464 ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Отримував платник у звітному періоді дохід чи не отримував, він повинен сплатити ЄСВ у сумі не меншої за розмір мінімального страхового внеску, який станом на 01.01.2019 становить 918,06 грн.

Звертаємо увагу підприємців, якщо Ви зареєстровані фізичною особою-підприємцем, але не здійснюєте господарську діяльність, для того щоб не здійснювались нарахування єдиного внеску, зверніться до Державного реєстратора для здійснення процедури припинення реєстрації підприємницької діяльності. Тільки після внесення до ЄДР відомостей про припинення фізичної особи-підприємця, такий підприємець має право не сплачувати ЄСВ.

Для припинення своєї діяльності ФОП подає заяву за формою 12 державному реєстратору за місцем реєстрації (ст. 18 п. 4. Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань). Документи подаються у паперовому (особисто або уповноваженим представником) або в електронному вигляді за наявністю електронного цифрового підпису через онлайн будинок Юстиції або iGov.

Суми єдиного соціального внеску, які вже нараховані, підлягають обов’язковій сплаті. Якщо підприємцем ці суми єдиного внеску не сплачені, в строки передбачені законодавством, вони є недоїмкою (боргом). Відповідно до частини 3 статті 25 Закону № 2464 суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу та застосуванням штрафів у розмірі 20 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Інформацію про проведення нарахувань єдиного внеску платник може самостійно переглянути за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків» на сайті ДФС України (http:/cabinet.sfs.gov.ua) з використанням електронного цифрового підпису.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора