A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 24.07.2019

Дата: 24.07.2019 17:01
Кількість переглядів: 518

Фото без опису

ВСІ НОВИНИ

Бюджети місцевих громад Бердянщини і Приморського району отримали понад 44  мільйонів гривень плати за землю

Власники та орендарі земельних ділянок міста Бердянськ, Бердянського та Приморського районів за шість місяців 2019 року поповнили місцеві бюджети на 44,3 млн грн, зокрема, 37,6 млн грн сплачено юридичними особами та 6,6 млн грн – фізичними особами. Фактичні показники аналогічного періоду минулого року перевищено на 5,9 млн грн, або на 15,3 відсотка.

Орендна плата за користування землею та земельний податок є одним з вагомих джерел наповнення місцевих скарбниць області і становить 14,2 відсотка до їх загальних надходжень.

За територіальною приналежністю найбільші суми податку сплачено за землі у м. Бердянськ – понад 31,3 мільйона, землекористувачі Бердянського району поповнили бюджет на 6,0 мільйона, Приморського району – на 6,9 мільйона.

Як зазначає начальник Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова: «Плата за землю – це бюджетоформуючий платіж наших територій, тому його адміністрування під особливим контролем. Акцент у цьому напрямку роботи ставимо на те, аби жоден гектар ріллі, пасовищ, земельних ділянок, які виділені під ведення бізнесу, не пройшов повз оподаткування. Сільські і селищні ради на місцях володіють ситуацією із землевідведенням і землекористувачами, тому тісна співпраця із органами Державної фіскальної служби дає позитивні результати».

 

За півроку місцеві бюджети Бердянського і Приморського району одержали  на 40 мільйона гривень більше ніж торік

Доходи місцевих бюджетів Бердянщини і Приморського району за січень – червень 2019 року склали 312,9 млн грн, що на 14,6 %, або на 39,9 млн грн більше рівня 2018 року. Про це повідомила начальник Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова.

Більше половини надходжень до місцевих скарбниць м. Бердянськ та Бердянського і Приморського районів забезпечує податок на доходи фізичних осіб. Його сума склала 203,4 млн грн та перевищує минулорічні показники на 28,5 млн гривень.

Наступною за фінансовою потужністю складовою доходів місцевих бюджетів є єдиний податок. Так, протягом шести місяців цього року до кошиків місцевих бюджетів від «єдинників» надійшло 51,4 млн грн, що на 5,4 млн грн більше минулорічної сплати.

Ще одним важливим джерелом доходів місцевих громад Бердянського і Приморського районів є плата за землю. Її власники та землекористувачі сплатили  44,3 млн грн, що на 5,9 млн грн більше обсягу надходжень січня - червня 2018 року.

 

 

 

 

Новини законодавства

 

Внесені зміни до Поряду ведення Реєстру неприбуткових

установ та організацій

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє, що Постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 423 затверджено зміни до «Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з нього», затвердженого Постановою КМУ від 13 липня 2016 року № 440.

Змінами передбачено що реєстраційна заява за формою № 1-РН та документи, які додаються до неї для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр), розглядаються протягом 3 робочих днів з дня їх отримання. У разі відсутності підстав для відмови у включенні (повторному включенні) до Реєстру, присвоєнні (зміні) ознаки неприбутковості, контролюючий орган зобов'язаний протягом трьох робочих днів з дня отримання реєстраційної заяви та документів, що додаються до неї, внести до Реєстру відповідний запис про включення (повторне включення) такої неприбуткової організації до Реєстру, присвоєння (зміну) ознаки неприбутковості.

Неприбуткова організація може звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру. Запит про отримання витягу з Реєстру за формою згідно з додатком 3 до Порядку подається особисто представником неприбуткової організації чи уповноваженою на це особою або надсилається поштою контролюючому органу за основним місцем обліку неприбуткової організації. Витяг безоплатно надається протягом трьох робочих днів. Він міститиме відомості про неприбуткову організацію або повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі.

Також, у новій редакції викладено реєстраційну заяву платника податку за формою № 1-РН, яка подається для реєстрації, змін або виключення з Реєстру неприбуткових установ та організацій та передбачає зазначення відомостей щодо місцезнаходження неприбуткової організації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора