A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 31.07.2019

Дата: 01.08.2019 08:37
Кількість переглядів: 573

 

 

ВСІ НОВИНИ

Оксана Федорова: "За результатами роботи податківців

Бердянського управління боржники з ЄСВ сплатили до бюджету

7 мільйонів 839 тисяч гривень"

Одним з пріоритетних напрямків роботи фіскальної служби – є організація роботи з погашення боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Цьому питанню приділяється велика увага, оскільки  від своєчасного надходження єдиного внеску до бюджету країни залежить стабільність соціальних фондів та  фінансування державних програм соціально-економічного розвитку.

В цьому напрямку фахівцями Бердянського управління вживаються заходи щодо погашення існуючої суми боргу, а саме: проводяться спільні наради з органами Державної виконавчої служби, спільні зустрічі з підприємствами – боржниками щодо необхідності своєчасної сплати та погашення заборгованості з ЄСВ, тощо.

Відповідно до статті 25 Закону України від 08 липня 2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», яка визначає заходи впливу на боржників та процедуру стягнення боргу з єдиного внеску, фахівці відділу погашення податкового боргу направляють вимоги про сплату боргу на адресу боржників та до органів Державної виконавчої служби для відкриття виконавчого провадження у разі їх несплати.

Як повідомила начальниця Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова, за результатами такої роботи у першому півріччі поточного року в рахунок погашення боргу (недоїмки) з єдиного внеску боржники сплатили 7 млн 839 тис. гривень в тому числі:

- після виставлення вимог органами ДФС – 7 млн 461тис. грн (або 95,2% від загальної суми надходжень);

- за результатами роботи органів ДВС – 378 тис. грн. (або 4,8% від загальної суми надходжень).

«Несплата єдиного внеску у повному обсязі безпосередньо впливає на стабільність соціальних фондів і, як наслідок, на фінансування державних програм соціально-економічного розвитку. Наявність боргу саме зі сплати ЄСВ ставить під загрозу виконання державних економічних і соціальних програм. Цілком зрозуміло, що несплата податків унеможливлює видатки бюджету на потреби суспільства, насамперед, соціальні. Вкотре звертаю увагу громадян, які використовують неоформлені трудові відносини та отримують чи виплачують частину або й повну заробітну плату «у конверті», що несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Періоди роботи враховуються до страхового стажу тільки за умови сплати страхових внесків у розмірі не меншому, ніж мінімальний страховий внесок. Цьогоріч – 918,06 гривень на місяць», - підкреслила керівниця управління.

 

Місцеві бюджети Бердянщини та Приморського району отримали

647 тисяч гривень за нерухомість від фізичних осіб

За перше півріччя від власників нерухомості – фізичних осіб до місцевих бюджетів міста Бердянськ, Бердянського і Приморського районів надійшло 647,1 тис. грн  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 207,8 тис. грн більше показника 2018 року (439,3 тис. грн).

Як повідомила начальниця Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова, у поточному році фахівцями фіскальної служби Бердянського управління сформовано для фізичних осіб – власників такої нерухомості 4899 податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно, що на 251 більше, ніж торік. До сплати визначено податку на загальну суму 2 мільйона 385 тисяч гривень, що перевищує минулорічні нарахування на 386 тисяч гривень.

Вона нагадала, що фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення.

Так, цього року податок на нерухомість платники сплачують за 2018 рік за ставками та з використанням пільг, які були законодавчо визначені у цей період.

Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі їх часток. Ставки податку встановлювалися рішеннями місцевих рад.

При цьому пільгові розміри майна, на які не застосовується ставка податку, становлять:

для квартири/квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів;

для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – 120 кв. метрів;

для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – 180 кв. метрів.

Водночас варто зазначити, що за наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи - платника податку, загальна площа якого перевищує 300 кв. м (для квартири) та/або 500 кв. м (для будинку), сума податку збільшується на 25 000 грн на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку) (підпункт «ґ» підпункту 266.7.1 пункту 266.7 статті 266 Податкового кодексу України).

 

До уваги рієлтерів!

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє, що субєкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, повязану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобовязані надіслати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

За порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації рієлтер несе відповідальність, передбачену законом за порушення порядку та/або строків подання податкової звітності.

Норми встановлені п.п. 170.1.6 п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора