A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 07.08.2019

Дата: 08.08.2019 08:48
Кількість переглядів: 544

 

ВСІ НОВИНИ

Бердянські і приморські платники сплатили до бюджету

понад  641 мільйон гривень

За січень-липень 2019 року суб’єкти господарювання та громадяни спрямували до бюджетів усіх рівнів 641,3 мільйона гривень податків і зборів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась на 5,2 відсотка або на 31,5 мільйона гривень.

За словами начальниці Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксани Федорової, більше половини від зібраної суми – 376,9 мільйона поповнили місцеві скарбниці міста Бердянськ, Бердянського та Приморського районів. Решта – 264,4 мільйона гривень надійшли до Державного бюджету України.

Порівняно з аналогічним періодом 2018 року надходження до місцевої казни збільшились на 8,9 відсотка  або на 30,9 мільйона, до державної – на 0,2 відсотка або 0,6 мільйона гривень.

Також за 7 місяців поточного року бердянці та приморчанє перерахували на загальнообов’язкове державне соціальне страхування 334,9 мільйона гривень, що на 14,7 відсотка або 42,9 мільйона більше проти показника відповідного періоду 2018 року.

 

Бюджетний внесок платників єдиного податку

Бердянського управління майже 63 мільйони гривень

З початку року бердянські і приморські суб'єкти господарювання, які використовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевої казни 62,7 мільйона гривень єдиного податку.

Начальниця Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова відзначила, що за підсумками діяльності за січень-липень 2019 року спрощенці демонструють стабільне зростання податкових надходжень. Проти аналогічного періоду минулого року надходження  єдиного податку збільшились на 7,1 мільйона. Найбільший приріст за фізичними особами – 7 мільйонів гривень, - наголошує очільниця управління.

Зокрема, фізичні особи-платники єдиного податку перерахували 41,2 мільйона, від юридичних осіб-"спрощенців" надійшло 7,3 мільйона, від сільгоспвиробників – 14,2 мільйона гривень.

Оксана Федорова додає, шо єдиний податок - серед стабільних джерел наповнення місцевих бюджетів. Саме тому створення комфортних умов для розвитку та роботи підприємництва є у пріоритетах діяльності виконавчої влади, місцевого самоврядування та фіскальної служби області.

 

ЩО ТРЕБА ПАМ’ЯТАТИ У РОЗПАЛ КУРОРТНОГО СЕЗОНУ

На Бердянщині у розпалі курортний сезон. Тому на сьогодні є актуальним для міста Бердянськ та сільської місцевості Бердянського і Приморського районів на Азовському узбережжі - питання торгівлі  алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області для суб`єктів господарювання, які мають на меті працювати відкрито в правовому полі та бажають отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, звертає увагу на наступне.

Звичайно, здійснення такої діяльності можливо в першу чергу, за умови завершення процедури державної реєстрації, як суб’єкта підприємницької діяльності. Для цього необхідно звернутися до суб’єкта державної реєстрації. По-друге, звернутися до органів Державної фіскальної служби для подальшої реєстрації як платника податку.

Для здійснення суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами необхідно:

- придбати касовий апарат;

- отримати відповідну ліцензію;

- мати приміщення площею не менше 20 кв.м. (при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольними напоями, крім пива).

Вартість ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами становить:

для МІСТА плата за ЛІЦЕНЗІЮ на АЛКОГОЛЬ становить 2000,00 грн на КВАРТАЛ за кожний касовий апарат;

для МІСТА плата за ЛІЦЕНЗІЮ на ТЮТЮН становить 500,00 грн на КВАРТАЛ;

для СІЛЬСЬКОЇ місцевості плата за ЛІЦЕНЗІЮ на АЛКОГОЛЬ становить 125,00 грн на КВАРТАЛ за кожний касовий апарат;

для СІЛЬСЬКОЇ місцевості плата за ЛІЦЕНЗІЮ на ТЮТЮН становить 62,50 грн на КВАРТАЛ.

Звертаємо увагу, що при здійсненні такого роду торгівлі буде сплачуватися і акцизний податок у розмірі 5% від суми реалізованого підакцизного товару.

Платникам єдиного податку дозволено роздрібну торгівлю пивом та столовими винами (Сухі столові вина мають міцність 9-13% об.) за наявності касового апарату та відповідної ліцензії.

Нагадуємо, що штрафна санкція за безліцензійну торгівлю нараховується у розмірі 17 тис. гривень.

Податкова служба закликає не ігнорувати вимоги законодавства та у разі здійснення роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном надати до Центра обслуговування платників Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області заяву (зразки яких є у Центрі обслуговування платників) на кожну окрему ЛІЦЕНЗІЮ, копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату та опис цих документів. Оформлену ліцензію платник отримає протягом 10 календарних днів після звернення до Центру обслуговування платників.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора