A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 21.08.2019

Дата: 21.08.2019 15:24
Кількість переглядів: 508

ВСІ НОВИНИ

 

Роботодавці Бердянщини та Приморська перерахували майже 335 мільйонів гривень єдиного внеску

За сім місяців 2019 року платники Бердянщини перерахували 283,0 млн грн єдиного внеску, Приморська – 51,9 .млн грн. Надходження збільшились на 42,9 млн грн у порівнянні з минулим роком. Про це повідомила начальник Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Оксана Федорова.

При індикативному показнику 325  млн  грн Бердянським управлінням ГУ ДФС у Запорізькій області мобілізовано за січень-липень 2019 року 334,9 млн грн єдиного  внеску. До прогнозованих показників роботодавці Бердянська та Приморська додали 9,9 млн  грн.

Проти аналогічного періоду минулого року надходження зросли на 42,9 млн грн.

За словами посадовця, зростання надходжень єдиного внеску, насамперед обумовлено значним підвищенням стандартів в оплаті праці. Активне інформування громадян про важливість офіційного працевлаштування зі сплатою всіх передбачених законом платежів теж сприяє легалізації ринку праці. Дедалі більше найманих працівників цікавляться відрахуваннями єдиного внеску зі своєї зарплати, розуміючи, що від цього залежить їх майбутнє пенсійне забезпечення. Саме така активна громадянська позиція – це додаткові кошти на соціальні виплати сьогодні та в майбутньому.

 

Берданці та Приморці сплатили до бюджету більше 323 млн гривень податку на доходи фізичних осіб

Як повідомила начальник Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області за січень-липень 2019 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 323,1млн грн податку на доходи фізичних осіб. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 35,8 млн гривень.

Із загальної суми до державного бюджету надійшло майже 80,8 млн грн цього податку, що на 9,0  більше, ніж торік. Місцеві скарбниці Бердянська отримали 205,1 млн грн, що на  21,5 млн грн більше показників 2018 року, Приморська – 37,2  млн грн , що на 5,3 млн грн. більше рівня  минулого року.

Про туристичний збір на апаратній нараді в міськвиконкомі

Про проведену роботу щодо справляння туристичного збору у місцевий бюджет міста Бердянська доповів на апаратній нараді Бердянського міського виконавчого комітету заступник начальника Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Олександр Прошутінський.

На обліку у Бердянському управлінні по місту Бердянську станом на 20.08.2019 перебуває 261 платник туристичного збору (що на 27 СГД більше ніж у відповідному періоді 2018 року), з них 63 юридичних особи (додалось 5 СГД) та 198 фізичних осіб підприємців (додалось 22 СГД).

Олександр Прошутінський зауважив, що звітність надається поквартально, тому за третій квартал задекларовані суми збору ми побачимо у листопаді 2019 року.

Станом на 20 серпня надійшло до місцевого бюджету громади 534,2 тис.грн., що на 50,9 тис.грн. більше попереднього періоду (483,3 тис.грн.).

Посадовець підкреслив, що у зв’язку із змінами в законодавстві ми розраховуємо втрати до попередніх років по категорії платників туристичного збору, які надавали послуги  проживання в елітних готелях, так як в цьому році, нагадаю, збір не залежить від вартості проживання, а розраховується від кількості тимчасового розміщених осіб.

На поточну дату ми маємо такі втрати у сумі 137,4 тис.грн. по 72 СГД.

З метою компенсації недобору та у зв’язку із змінами в законодавстві, Бердянським управлінням перед початком курортного сезону було проведено «круглий стіл» з податковими агентами, висвітлено порядок справляння збору в засобах масової інформації.

Також залучено такий вагомий ресурс, як адміністрування податків із співставлення інформації з різних відкритих джерел та наданої платниками звітності. Вказане дало змогу не тільки компенсувати недобір, але й додатково залучити до сплати 188,3 тис.грн., в т.ч. 77,5 тис.грн. за рахунок нових податкових агентів.

Крім того, з метою упорядкування обліку платників, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання),  проведення роз’яснювальної роботи, розширення бази оподаткування та додаткових надходжень з туристичного збору до місцевого бюджету Бердянської громади в період курортного сезону, виконавчим комітетом Бердянської міської ради на підставі  Розпорядження міського голови № 255-р від 04.07.2019 року створено робочу групу, до складу якої входять декілька служб. Комісією 2 рази на тиждень проводяться обстеження об’єктів, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання).

За період курортного сезону робочою групою проведено 12 виїздів, під час яких було обстежено 201 засіб тимчасового розміщення (проживання) та встановлено 41 об’єкт нерухомості, які мають 30 і більше місць для проживання, з яких власники 31 об’єкту не зареєстровані як фізичні особи-підприємці.

Нагадаємо, що згідно пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України № 297 від 15.03.2006 року, фізичні особи - власники або орендарі колективних засобів розміщення (кількість місць 30 або більше), які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), повинні бути  зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності.

Матеріали по виявленим порушенням направлено до ГУ ДФС у Запорізькій області для вжиття заходів згідно діючого законодавства.

Підсумовуючи свій виступ заступник начальника фіскальної служби Бердянська Олександр Прошутінський наголосив, що тільки спільними зусиллями влади, контролюючих органів, бізнесу та громади можна добитися максимального результату наповнення місцевого бюджету, а громадянам, які надають послуги з тимчасового проживання, та досі не зареєстровані фізичними особами підприємцями, вийти з тіні, декларувати отримані доходи та сплачувати податки, які залишаються в місцевому бюджеті, та дають змогу витрачати їх  на поліпшення інфраструктури міста Бердянська. 

 

Новини законодавства

Оновлено форму декларації з туристичного збору

У Бердянському управлінні ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляють, що 13 серпня набрав чинності наказ Міністерства фінансів України «Про внесення змін до форми Податкової декларації з туристичного збору» від 8 травня 2019 р. № 186, яким оновлено форму декларації з туристичного збору.

Так, у новій формі декларації передбачено Додаток «Розрахунок №  податкових зобов'язань з туристичного збору», в якому зокрема зазначається кількість діб розміщення, розмір мінімальної заробітної плати та ставку податку в залежності від типу туризму (внутрішній або в’їзний).

Окрім цього, у Розділі ІІ Додатку здійснюється розрахунок авансових внесків з туристичного збору, а також вказуються реквізити рішення органу самоврядування про встановлення таких авансових внесків (що передбачено п. 268.7.1 ст. 268 Податкового кодексу України).

Також змінами  передбачено, якщо суб'єкт господарювання є податковим агентом на території адміністративно-територіальних одиниць, які відповідають різним кодам за КОАТУУ органів місцевого самоврядування, але ці адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним відповідним контролюючим органом, подається одна Податкова декларація з кількома додатками.

 

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області про скасування Інструкції з бухгалтерського обліку ПДВ

З 09.08.2019 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України  від 18.06.2019 №247 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства фінансів України від 01 липня 1997 року №141» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.07.2019 за №763/33734) (далі – Наказ №247).

Наказом №247 скасовано Інструкцію з бухгалтерського обліку податку на додану вартість, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 01.07.1997 №141 (зареєстровано у Міністерстві юстиції України 04.08.1997 за №284/2088) із змінами.

Наказ №247 опубліковано в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник України» від 09.08.2019 № 60.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора