A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 04.09.2019

Дата: 04.09.2019 16:43
Кількість переглядів: 549

 

ВСІ НОВИНИ

 

Увага! З 01 жовтня 2019 року почнуть діяти нові рахунки для сплати податків

Шановні платники повідомляємо, що починаючи з 01 жовтня 2019 року змінюються реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до вимог стандарту ІВАN.

Державною казначейською службою України (далі – Казначейство) на виконання п.3. Постанови Правління Національного банку України від 28.12.2018 р. №162 «Про запровадження міжнародного банківського рахунку (IBAN) в Україні» здійснено заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IBAN.

Інформація про нові раунки можно отримати на сайті ГУ ДФС у Запорізькій області у розділі «Бюджетні рахунки».

 

Надходження від «спрощенців» за вісім місяців склали майже 75 млн гривень

Протягом січня - серпня 2019 року платники міста Бердянська, Бердянського та Приморського районів ГУ ДПС у Запорізькій області, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 74,5  млн грн єдиного податку, в тому числі м. Бердянськ – 48,6 млн грн, Бердянський район – 12,8 млн грн  та Приморський район – 13,1 млн гривень. 

  Питома вага єдиного податку  у загальних надходженнях до місцевих бюджетів становить 16,6 відсотків.

         Фізичні особи  перерахували спрямували до місцевих бюджетів 49,3 млн грн, або 66,2% від загальної суми надходжень. Суб’єкти господарювання - юридичні особи  сплатили 25,2 млн гривень 

Нагадаємо, що суб’єкти господарювання спрямовують єдиний податок в повному обсязі безпосередньо до місцевих бюджетів. Відтак, перераховуючи його своєчасно та повністю, платники єдиного податку забезпечують фінансування поточних потреб та сприяють розвитку своєї місцевої громади.

 

На захист та обороноздатність України платники, які знаходяться на обліку в Бердянському управлінні, спрямували  понад 28 млн грн військового збору

За 8 місяців 2019 року від платників Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області до Державного бюджету України надійшло 28,4 млн грн військового збору, що на 8,8  відс. більше, ніж у аналогічному періоді минулого року.

«Кожна офіційно виплачена зарплата чи інші отримані легальні доходи, з яких сплачено податки, це реальна фінансова допомога воїнам, які на сході країни боронять державний суверенітет та незалежність нашої країни. Це означає, що за відповідальною сплатою податків стоїть безпека і захист кожного з нас, а також своєчасне фінансування соціально-економічних програм», - наголошує начальник Бердянського управління Оксана Федорова.

 

Новини законодавства

Оновлено форму декларації про майновий стан, доходи

Наказом МФУ від 25.04.2019 №177 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859», викладено у новій редакції форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Наказ №177 набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування (опубліковано в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник України» від 06.08.2019 №59).

В оновленій податковій декларації про майновий стан і доходи передбачено:

- рядок 10.2 для відображення доходу, нарахованого (виплаченого, наданого) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільно-правового характеру;

-  рядок 10.4.1 для відображення доходу, отриманого від фізичної особи - платника податку (орендаря), який не є податковим агентом, за оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси платника податку (орендодавця);

- рядок 10.10.1 для відображення доходу у вигляді додаткового блага (прощений (анульований) борг за кредитом, що отриманий на придбання житла (іпотечний кредит)).

До  податкової декларації передбачено 3 додатки:

- додаток Ф1 - розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами;

- додаток Ф2 -  розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою;

- новий додаток Ф3 - розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв'язку з використанням права на податкову знижку. Через розширення переліку витрат під час застосування права на податкову знижку,  виокремлено порядок розрахунку суми податку, на яку зменшують податкові зобов'язання з ПДФО в разі використання цієї знижки, в окремий додаток Ф3.

 

Оновлено Звіт про контрольовані операції та порядок його складання

Наказом МФУ  від 10.06.2019 №242  "Про затвердження Змін до форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції"  передбачені зміни до форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції, затвердженого наказом МФУ від 18.01.2016 №8.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування (опублікований в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник України» від 09.08.2019 № 60).

Зміни внесено відповідно до п.п. 39.4.2 ст. 39 Податкового кодексу України та п. 7 розділу I Закону України від 23.11.2018 № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати звіт про контрольовані операції до 1 жовтня року, що настає за звітним, засобами електронного зв’язку в електронній формі.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора