A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 11.09.2019

Дата: 12.09.2019 08:46
Кількість переглядів: 713

 

 

ВСІ НОВИНИ

 

До уваги платників:

ОПРИЛЮДНЕНО НОВІ РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ

З 01 жовтня 2019 року розпочнуть діяти нові бюджетні рахунки для сплати податків і зборів,відкритих відповідно до вимог стандарту IBAN.

У зв’язку з переходом на міжнародні номери банківського рахунка (IBAN) з 01 жовтня 2019 року здійснюється заміна рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевого бюджетів (29 літерно-цифрових символів) із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку – не більше 14 цифрових символів.

Отже, починаючи з 01 жовтня 2019 року, будуть діяти нові реквізити бюджетних рахунків для сплати податків, зборів і платежів, відкритих відповідно до вимог стандарту IBAN.

Реєстр рахунків для сплати податків і зборів розміщений на сайті ДПС України за посиланням http://zp.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/

 

Виявлення та реєстрація неоформлених найманих працівників та легалізації їх заробітної плати – один з основних акцентів операції «Урожай»

Бердянське управління нагадує, що триває операція «Урожай-2019», мета якої - забезпечення повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами-підприємцями та громадянами, які є власниками земельних ділянок та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу. Особливий акцент працівники фіскальної служби роблять на виявлення й реєстрацію неоформлених найманих працівників та легалізацію їх заробітної плати.

«За результатами роботи працівників Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області у складі робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення станом на 01.09.2019 року роботодавці додатково уклали 416 трудових угод з найманими працівниками, до бюджету надійшло 606,4 тис гривень ПДФО, 50,6 тис гривень військового збору та 741,3 тис гривень ЄСВ», - повідомила начальник Бердянського управління Оксана Федорова.

Внаслідок підвищення сільськогосподарськими підприємствами 864 працівникам заробітної плати, додатково до бюджету надійшло податку на доходи фізичних осіб 311 тис грн, єдиного внеску – 380 тис грн. та військового збору – 26 тис гривень.

Особливу увагу приділено залученню до декларування та повноті сплати податків громадянами, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу. Станом на 01.09.2019 залучено до оподаткування 1655 громадян, які самостійно обробляють земельні ділянки.  Платники цієї категорії уже сплатили ПДФО у сумі 2 млн 971 тис гривень та ВЗ – 247,5 тис гривень.

Дотримання суб’єктами господарювання агропромислового комплексу податкового законодавства, законодавства щодо єдиного внеску та законодавства України, яким регламентуються трудові відносини, фінансово-господарські відносини є запорукою значної фінансової складової у формуванні дохідної частини місцевих бюджетів. Тому податкова служба нагадує сільгоспвиробникам та фермерам, що найманий працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та подання повідомлення до територіальних органів Державної податкової служби.

 

В Бердянському управління Головного управління ДПС у Запорізькій області обліковується 10724 платника податків

Начальник Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова повідомила, що станом на перше вересня 2019 року на обліку у Бердянському управлінні перебувають 10724 платника.

Із них 3921 – це юридичні особи та 6803 – фізичні особи-підприємці і фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Із загальної кількості платників податків зареєстровано платниками податку на додану вартість 558 юридичних осіб та 54 фізичні особи - підприємця.

Також посадовець зазначила, що за 8 місяців поточного року взято на облік 65 юридичних осіб та 529 фізичних осіб-підприємців.

 

З початку року страхувальники Бердянського управління сплатили майже 385  мільйонів гривень єдиного внеску

За вісім місяців поточного року платники податків Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області перерахували до бюджету 384,6 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 47,6 млн грн або на 14,2 відс. більше, ніж у відповідному періоді 2018 року. Тільки у серпні поточного року страхувальниками сплачено 49,8 млн  гривень.

Як зазначила начальник Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова, на збільшення надходжень до бюджету вплинули цілеспрямована робота податківців з керівниками підприємств та підприємцями щодо своєчасності сплати та погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску. Адже отримані кошти є основним джерелом наповнення фондів соціального та пенсійного страхування. За рахунок цих коштів фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, допомога по безробіттю тощо.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора