A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Обласні методичні об’єднання з природничого гуманітарного краєзнавства та військово–патріотичного виховання у 2019 році

Дата: 20.11.2019 10:54
Кількість переглядів: 495

З 06 листопада по 08 листопада 2019 року в приміщенні комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради відбулися щорічні засідання обласних методичних об’єднань з природничого та історичного краєзнавства,  військово-патріотичного виховання.
У засіданні взяли участь  педагоги з районів області, міст Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар, ОТГ, а також педагоги КЗ «Центр туризму» ЗОР та Запорізької школи-інтернат «Січовий колегіум» та керівник міжшкільного методичного об'єднання вчителів природничого циклу Кеда С. І.
Цікавии і змістовними були виступи першого дня роботи МО педагогів КЗ "Центр туризму" ЗОР Д. Янущенко, Ю. Сало, О. Савельєва,  (огляд посібників КЗ «Центр туризму» ЗОР з методик природничого краєзнавства), В. Шегеди (проект "Вікові дерева рідного краю"). 
Фото без опису
В. Шелегеда презентує пошукову туристсько-краєзнавчу програму «Лісові екосистеми рідного краю».
Поділились досвідом роботи створення екологічної стежини та використання коштів гранту працівники ЕЦТКС (Н. Ясінська та І. Самойлова), квест-технології в освітньому процесі (Н. Костікова), створення експозиції шкільного музею на основі знахідок, що зроблені під час експедицій учнів ( Олійник М.).
         Інформативними  були виступи гостей другого дня роботи МО – Науфаль Хамдані, президент асоціації національних меншин Запорізької області розповів про етнічний склад області і перспективи для дослідження учнівської молоді; Віктор Пеннер, громадський діяч, повідомив багато цікавого про німців-переселенців (меннонітів) на теренах Запорізької області. Запитання до нього  «спровокували» дискусію про місце і роль Н. Махна в історії України ( 7 листопада – 131 річниця від дня його народження).
Фото без опису
                                       Виступає Науфаль Хамдані
Фото без опису
Гострі дискусії продовжувались і під час перерви - Дмитро Янущенко і Віктор Пеннер
 
Методист ЕЦТКС І. Самойлова поділилась досвідом використання в пошуковій роботі архівних джерел, О. Горбова, вчитель Костянтинівського НВК №1 «Таврія» розповіла про участь вихованців в археологічних експедиціях.
Методисти КЗ «Центр туризму» ЗОР  розповіли про особливості конкурсів з історичного краєзнавства.
Фото без опису
 
Третього дня мова йшла про «Джуру», скаутський рух, проведено круглий стіл – «Партнерство в проведенні районних етапів Всеукраїнської військово - патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
В цілому три дні роботи були продуктивними і дали багато цінної інформації та ідей для подальшої роботи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора