A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 11.12.2019

Дата: 12.12.2019 09:26
Кількість переглядів: 422

 

ВСІ НОВИНИ

 

Діалог із приморськими сільгоспвиробниками триває

Днями новопризначений очільник Приморської райдержадміністрації Артем Попов провів робочу зустріч із сільськогосподарськими підприємствами району. У заході взяли участь голова Приморської райради Олег Ніколенко, начальниця Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова, заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Олександр Прошутінський, голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та охорони навколишнього середовища районної ради Іван Попелешко та керівники структурних підрозділів РДА.

Учасники зустрічі обговорили перспективи наповнення місцевого бюджету, зокрема, сплату податку на доходи фізичних осіб, а також ситуацію із виплатами громадянам за оренду земельних паїв.

Як зазначила начальниця Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова, вагомою складовою у надходженнях ПДФО є перерахування податку із виплаченої орендної плати сільськогосподарськими підприємствами-орендарями. Упродовж січня-листопада 2019 року до бюджету Приморського району надійшло 8,6 мільйона гривень, що на 1,2 мільйона більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Водночас, існує ризик невиконання дохідної частини районного бюджету у повному обсязі, тож учасники зустрічі обговорили шляхи наповнення скарбниці. Так, керівникам сільськогосподарських підприємств було запропоновано здійснити повні розрахунки за земельні паї з одночасним перерахуванням податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Таким чином прогнозовані надходження ПДФО з оренди землі очікуються у сумі 1,5 мільйона гривень.

 

З початку року місцеві скарбниці Бердянського і Приморського районів отримали понад 662 мільйони гривень

За одинадцять місяців поточного року до місцевих бюджетів Бердянського і Приморського районів спрямовано 662,4 мільйона гривень. Як зазначила начальниця Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова, цей показник на 64,9 мільйона або на 10,9% перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.

Серед основних джерел, які наповнюють місцеві бюджети - податок на доходи фізичних осіб, сплата єдиного податку юридичними та фізичними особами, плата за землю.

Так, надходження з податку на доходи фізичних осіб протягом одинадцяти місяців 2019 року склали 414,8 мільйона гривень, що на 50,3 мільйона більше відповідного періоду 2018 року.

Суб'єктами підприємництва, які перебувають на спрощеній системі оподаткування до місцевих бюджетів сплачено 114,9 мільйона гривень єдиного податку, що більше за січень - листопад 2018 -го на 4,9 мільйона.

Також місцеві бюджети цьогоріч отримали 100,1 мільйона гривень земельного податку та орендної плати за землю, що на 7,3 мільйона більше ніж торік.

 

Новини законодавства

 

З 01.01.2020 змінюються реквізити бюджетних рахунків

З 01 січня 2020 року у зв’язку з тим, що Державною казначейською службою України (далі – Казначейство) з початку 2020 року рахунки для сплати податків і зборів будуть відкриті відповідно до Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203 (із змінами та доповненнями) (далі – План рахунків № 1203), змінюються реквізити бюджетних рахунків.

Тобто, з 01 січня 2020 року будуть введені в дію рахунки для зарахування податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету, рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ, реалізації пального і спирту етилового, рахунки для зарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, відкриті відповідно до Плану рахунків               № 1203.

Інформація щодо реквізитів бюджетних рахунків, які будуть введені в дію з 01 січня 2020 року, після її отримання від Казначейства буде розміщена на вебпорталах органів ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки».

 

З 2020 року діятиме нова форма декларації про майновий стан і доходи

З 1 січня 2020 року платники податків подаватимуть декларацію про майновий стан і доходи за новою формою.

Зміни до форми податкової декларації внесені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».

Нагадаємо, що нова форма податкової декларації відрізняється від діючої деякими особливостями, зокрема:

 - рядок 8 декларації «Категорія платника» доповнено новим критерієм «особа, яка заявляє право на податкову знижку», який застосовується для громадян, які декларують право на податкову знижку;

- розрахунок суми податку на доходи фізичних осіб, на яку зменшуються податкові зобов’язання при використанні права на податкову знижку, виокремлено у додаток Ф3;

- cуми винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до цивільно - правового характеру роботи фізособами - платниками єдиного податку четвертої групи, які провадять діяльність виключно в межах фермерського господарства, їх отримувач зобов'язаний включити до доходів у річній податкової декларації за звітний рік та самостійно сплатити з них податки та збори. Для реалізації зазначеної норми у формі податкової декларації передбачили окремий рядок 10.2 для відображення вищенаведених доходів;

- cуми податку, нараховані податковим агентом із доходів за здавання фізособами в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, сплачує такий податковий агент до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких об'єктів оренди (суборенди, емфітевзису).

Для реалізації зазначеної норми у формі податкової декларації передбачили окремі рядки: «10.4.1» - для відображення вищенаведених доходів; «17» - для відображення податку (військового збору) з таких доходів.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора