A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Місячник безпеки життєдіяльності у Троїцькому ДНЗ «Пролісок»

Дата: 21.12.2019 11:26
Кількість переглядів: 1332

Відповідно до наказу відділу освіти Берестівської  сільської ради  від 30.10.2019 року №402/621 «Про проведення Місячника безпеки життєдіяльності у закладах освіти  в 2019 році» з 01 листопада до 27 грудня 2019 року був проведений Місячник протипожежної безпеки у Троїцькому ДНЗ "Пролісок".

Метою проведення «Місячника з пожежної безпеки» є запобігання виникнення надзвичайних подій, учасниками яких є діти та підлітки, а також закріплення знань, умінь і навичок, отриманих під час вивчення курсу основ здоров'я та відпрацювання дій дітей у випадках виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі пожеж.

 На основі загального плану проведення «Місячника з пожежної безпеки» вихователь різновікової групи ДНЗ «Пролісок» Карабень Т. М. склала план заходів, які наповнили змістом навчально-виховну роботу з дітьми.

 Роботу проводили із залученням дітей до різних форм роботи:

  • Бесіди : «Сірник не чіпай – в сірниках вогонь», «Малятам про вогонь», «Добрий і злий вогонь», «Якщо виникла пожежа», «Праця пожежників», «Які предмети можуть бути пожежонебезпечними» (обговорення ситуацій та їх розв'язання).
  • Знайомство з художньою літературою: «Кошкин дом» Т. Фетисова, С. Маршак «Що горить?», «Куди поспішають червоні машини»,  В. Загороднюк «Його величність Сірничок», А. Шевченка «Як ловили Уголька», О.Орач «Вогонь». 
  •  Ігри: сюжетно-рольові «Виклик пожежників», «Їдемо на пожежу»; дидактичні «Засоби пожежогасіння», «Як уникнути неприємностей», «Горить – не горить», «Докажи слівце», «Закінчи речення», «Телефон»,рухливі «Коли почалася пожежа».
  • Театралізована діяльність: « Перемагаючи вогонь», «З вогнем жартувати не варто».
  • Здійснювали цільові екскурсії: на кухню, пральню – формували у дітей уявлення про те, що вогонь і електрика потрібні людині, однак , при недбалому та неуважному відношенні до цього, виникає небезпека для життя.  
  •  Конкурси: « Загаси пожежу», «Рятуємо ляльку», «Пожежа!»  , «Ми – дружна команда», «Швидкий номер».
  • Тематичні заняття: «Вогонь друг – вогонь ворог», «Не жартуй з вогнем», «Пожежники на навчаннях». 
  •  Виховний захід «З сірниками не бавтеся діти!». 
  • Інтегроване заняття : «Сірничок маленький,а  біда велика».
  •  Аналіз небезпечних ситуацій та правила поведінки, відгадування загадок відповідної тематики, вивчення і ознайомлення із віршем «Нерозумні кошенята», а також прислів'їв та приказок про вогонь.
  •  Перегляд мультфільмів : «Уроки обережності тітоньки Сови» , «Фокс і Трот поспішають на поміч».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора