A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє. Новини 29.01.2020

Дата: 30.01.2020 10:49
Кількість переглядів: 475

 

 

ВСІ НОВИНИ

Важливо!

З  03 січня 2020 року діють нові рахунки для сплати податків!

Нагадуємо, що з 03 січня 2020 року змінені реквізити рахунків для зарахування податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету, рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, реалізації пального і спирту етилового, рахунки для зарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Інформація щодо реквізитів бюджетних рахунків, які введені в дію з 03.01.2020 року, розміщена на вебпорталі ГУ ДПС у  Запорізькій області в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/

 

Увага! Розпочалась деклараційна кампанія 2020!

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області інформує, що деклараційна кампанія 2020 розпочалась і триватиме до 01 травня.

Фахівцями податкової служби області виготовлено роз’яснювально-презентаційний матеріал Покрокова інструкція "Як фізична особа може отримати довідку про свої доходи в Електронному кабінеті платника" та алгоритм отримання електронного цифрового підпису в Акредитованих центрах сертифікації ключів.

Презентаційний матеріал розміщено на головній сторінці субсайту «Територіальні органи ДПС у Запорізькій області»:

? у розділі «Новини» за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/;

? на офіційній сторінці ГУ ДПС у Запорізькій області у соціальній мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.zaporizhzhya/;

 ? на каналі популярного відеохостингу You Tube youtube.com "ДПС Запоріжжя" за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=2eMQK_n5kO0.

 

Приймаєте працівника на роботу? Не забудьте повідомити податкову

Роботодавці подають повідомлення про прийняття працівника на роботу до початку роботи працівника.

В свою чергу, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення Державної податкової служби про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Повідомлення подається до територіальних органів ДПС за місцем обліку підприємства чи підприємця як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Обов’язок з подання повідомлення поширюється виключно на трудові відносини – коли з працівником укладається трудовий договір. Форма повідомлення про прийняття працівника на роботу затверджена  постановою КМУ від 17.06.2015 р. № 413, її можна завантажити в "Електронному кабінеті платника" за кодом F3001001.

Є кілька способів подачі повідомлення:

- засобами електронного зв'язку з використанням електронного ключа;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, ніж із п'ятьма особами.

Разом з тим, повідомлення до ДПС про прийняття працівника на роботу не надається, якщо:

- з фізичною особою укладається договір цивільно-правового характеру;

- власник виконує функції з управління підприємством;

- фізична особа працює на громадських засадах;

- стажист навчається у роботодавця на підставі договору про стажування, який є різновидом договору цивільно-правового характеру (без укладення трудового договору);

- працівника поновлено на попередній роботі за судовим рішенням;

- працівник виходить з відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустки без збереження заробітної плати, оскільки на період відпустки дія трудового договору не припиняється.

 

  

 

Легалізація праці: на запорізьких роботодавців чекають

роз'яснювальні заходи

Найближчим часом контролюючі органи регіону проведуть роз'яснювальні заходи для субєктів господарювання, під час яких запорізьким роботодавцям будуть доведені норми законодавства про працю щодо обовязкового оформлення найманих працівників.

На даний час представники податкової служби Запорізької області разом із фахівцями управління Держпраці обговорили план спільних дій щодо реалізації відповідного доручення Прем'єр-міністра України.

Першочергова увага буде приділена підприємцям (юридичним та фізичним особам), які провадять діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації громадського харчування. Основна мета цієї роботи – підвищення відповідальності роботодавців та належне оформлення трудових відносин.

Компанії, організації та підприємці при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства та нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків. Зокрема, необхідно дотримуватися основних правил:

  • перед допуском до роботи з працівником укладається трудовий договір;
  • до податкової служби направляється повідомлення про прийняття працівника на роботу;
  • робітникові оформлюється трудова книжка;
  • заробітна плата повинна виплачуватися на рівні на менше мінімальної (у 2020 році – 4723 грн);
  • на зарплату нараховується ЄСВ (22%), з неї утримується ПДФО (18%) та військовий збір (1,5%).

За порушення законодавства про працю передбачені значні штрафні санкції.

 

Бердянські і приморські роботодавці за рік перерахували

до Пенсійного і соцфондів понад 583 мільйони гривень

Річний внесок бердянських та приморських платників єдиного соціального внеску склав 583,4 мільйона гривень.

Як повідомила начальниця Бердянського управління ГУ ДПС                     у Запорізькій області Оксана Федорова, у порівнянні з 2018 роком надходження зросли на 65,3 мільйона.

Найбільші суми ЄСВ за 2018 рік надійшли від платників м. Бердянськ –432,5 мільйона, у Бердянському районі до соцфондів сплачено 59,9 мільйона, у Приморському районі – 91 9 мільйона.

Нагадаємо, у 2020 році розмір мінімального внеску становить 1039,06 гривні (4723 грн х 22%). Базова ставка ЄСВ дорівнює 22 відсоткам. Єдиний соцвнесок сплачується щоквартально, до 20 числа місяця, що настає за звітнім або щомісячно у вигляді авансового платежу до 20 числа.

 

Новини законодавства

 

Оприлюднено новий порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє, що з 01 лютого 2020 року діятиме новий Порядок зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (далі – Порядок), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – Постанова № 1165).

Постанову № 1165 оприлюднено на офіційному сайті Уряду (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-poryadkiv-z-pita-a1165).

Порядком, зокрема, визначені:

- Критерії ризиковості платника податку на додану вартість (додаток 1);

- Перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку на додану вартість (додаток 2);

- Критерії ризиковості здійснення операцій (додаток 3);

- форма Рішення про відповідність/невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку (додаток 4);

- Таблиця даних платника податку на додану вартість (додаток 5);

- форма Рішення про врахування/неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість (додаток 6);

- форма Рішення про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість (додаток 7).

Також Постановою № 1165 затверджено Порядок розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування. Це надає платникам податків можливість адміністративного оскарження всіх рішень про відмову реєстрації податкової накладної, що сприятиме прискоренню врегулювання досудови

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора