A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє. Новини 19.02.2020

Дата: 20.02.2020 08:41
Кількість переглядів: 480

 

ВСІ НОВИНИ

 

Шановні бердянці та мешканці Приморського району!

20 лютого 2020 року

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області проводе сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році.

З 12:00 до 13:00 за телефоном (06153) 3-84-34 на запитання платників відповідатиме заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Олександр Прошутінський.

 

Запрошуємо на інформаційний семінар

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області запрошує платників податків юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців взяти участь у семінарі на тему: «Останні зміни податкового законодавства. Декларування доходів громадян за підсумками 2019 року»

Семінар відбудеться 27 лютого 2020 року об 11-ій годині в приміщенні Бердянського управління за адресою м. Бердянськ, пр. Праці, 20, актова зала (5 поверх).

Довідки за телефоном (06153) 3-84-07

 

Бердянські та приморські платники спрямували

до держбюджету 40 мільйонів

У січні 2020 року від суб'єктів господарювання міста Бердянськ, Бердянського та Приморського районів до державного бюджету надійшло   40 мільйонів гривень. Про це повідомила начальниця Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова.

Переважну частину доходів скарбниці сформував податок на додану вартість. З початку року бердянські та приморські підприємства і підприємці сплатили майже 24,6 мільйона гривень.

Також до держбюджету спрямовано 10,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 3,2 мільйона гривень військового збору, 0,8 мільйона гривень податку на прибуток, 39,2 тисячі гривень рентної плати за використання природних ресурсів, 100 тисяч гривень екологічного податку тощо.

 

Бердянські та приморські власники елітних авто спрямували до місцевих бюджетів понад 60 тисяч гривень

За перший місяць 2020 року надходження транспортного податку до місцевих бюджетів м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів склали 61,6 тисячі.

Як повідомила начальниця Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова,  вся  сума податку 61,6 тисячі надійшла від юридичних осіб.

Найбільші відрахування "автоподатку" забезпечили власники автомобілів Приморського району – 33,3 тисячі, до скарбниці м. Бердянськ перераховано 28,3 тисячі гривень.

Фахівці Бердянського управління нагадують, що транспортний податок входить до складу податку на майно. Об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2019 році – понад 1,56 млн гривень). Ставка податку становить 25 тисяч гривень на рік.

Перелік легкових транспортних засобів, за які необхідно сплачувати податок, розміщено на сайтах ДПС та Мінекономрозвитку:

http://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/334862.html,
http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.

 

Новини законодавства

 

Сім причин, чому «пРРОсто» зручне для бізнесу

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області нагадує, що 19.04.2020 наберуть чинності нові норми у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), зокрема – запроваджуються програмні РРО.

Переваги застосування програмних РРО:

? виключно онлайн реєстрація та онлайн передача (отримання) даних;

? Z-звіт створюється в автоматичному режимі, без ризику санкцій за його не створення для платника;

? з’являється альтернатива класичним РРО, які коштують платникам мінімум 200 грн щомісяця для кожного РРО. Тепер користувачі зможуть користуватися безкоштовним рішенням;

? дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), а потім надіслати звіт до ДПС;

? ДПС надаватиме інформаційну підтримку та допомогу у користуванні новими програмними РРО;

? суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб;

? нові мобільні точки продаж (кава машини, мобільні продажі тощо).

 

Набрав чинності Закон України про функціонування ДПС та Держмитслужби у форматі єдиних юридичних осіб

13 лютого 2020 року набрав чинності Закон України від 14 січня 2020 року № 440-ІХ «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» (далі – Закон № 440).

Основна мета Закону № 440 – забезпечити функціонування ДПС та Держмитслужби у форматі єдиних юридичних осіб.

Водночас Закон № 440 вносить зміни до Закону України від 08 липня   2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами і доповненнями.

Законом № 440, зокрема встановлено:

? податкові органи повідомлятимуть не лише Пенсійний фонд України, а й фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування, про взяття на облік платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) із зазначенням податкового органу, в якому взято на облік такого платника;

? від ДПС України до Міністерства фінансів України переходять повноваження щодо встановлення форм, строків і порядку прийняття та обробки звітності, зокрема в електронній формі, від платників щодо нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску;

? до реєстру страхувальників буде внесено інформацію про реєстраційний номер платника єдиного внеску;

? не підлягають оскарженню зобов’язання зі сплати єдиного внеску, самостійно визначені платником;

? якщо платник єдиного внеску протягом 10 календарних днів з дня отримання вимоги не сплатив зазначені у ній суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з податковим органом шляхом оскарження в адміністративному або в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом 10 календарних днів з дня отримання узгодженої вимоги, тоді податковий орган надсилає до підрозділу державної виконавчої служби узгоджену вимогу про сплату недоїмки в електронній формі (до початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів).

Закон № 440 опубліковано в офіційному виданні «Голос України» від 12.02.2020 № 27.

 

 

Деклараційна кампанія – 2020

 

Три способи декларування доходів – оберіть зручніший

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області нагадує громадянам, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами до контролюючого органу за місцем реєстрації платника податку в один із таких способів, за його вибором:

  • особисто платником або уповноваженою на це особою;
  • надсилається поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення;
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису в порядку, визначеному законодавством.

 При цьому поштове відправлення слід здійснити не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного терміну подання декларації, встановленого статтею 49 Податкового кодексу України, а при поданні в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає такий граничний термін (п. 49.5 ст. 49 Податкового кодексу України).

 За інформацією щодо порядку заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи звертайтеся до Центрів обслуговування платників Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області за адресою:                     м. Бердянськ, пр. Праці, 20, перший поверх; м. Приморськ, вул. Соборна, 63.

 

Оподаткування доходів від продажу самостійно вирощеної продукції тваринництва

Перелік доходів, які включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, визначено п. 164.2 ст. 164 ПКУ.  Не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізичної особи (не підлягають оподаткуванню) доходи, отримані від продажу власної продукції тваринництва груп 1-5,15,16 та 41 УКТ ЗЕД , якщо сума доходу сукупно за рік не перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року( в 2019 році – 208650 грн.)  Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної продукції без отримання довідки про наявність земельних ділянок.

 Якщо сума отриманого доходу перевищує встановлений ПКУ розмір, фізична особа зобов’язана падати до контролюючого органу довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, що видається у довільній формі радою, за місцем податкової адреси (місцем проживання) власника продукції тваринництва. Якщо довідкою підтверджено вирощування проданої продукції тваринництва безпосередньо платником податку, оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Якщо таким платником податку не підтверджено самостійного вирощування, розведення, відгодовування продукції тварин­ництва, доходи від продажу якої він отримав, такі доходи підлягають оподаткуванню на загальних підставах.

Отже, якщо фізичною особою протягом 2019 року отримано доходи, які перевищують норми, встановлені пп. 165.1.24 ст. 165 ПКУ, та з яких не утримано ПДФО та військовий збір, така фізична особа зобов’язана подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податкові зобов’язання у визначений законодавством строк.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора