A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 01.04.2020

Дата: 01.04.2020 17:11
Кількість переглядів: 461

 

 

ВСІ НОВИНИ

До уваги суб'єктів звернень - фізичних та юридичних осіб, які звертаються за отриманням адміністративних послуг

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області, враховуючи норми прикінцевих положень Закону України від 17 березня 2020 року № 530-IX «Про внесення  змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», акцентує увагу, що з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернень за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Результати надання адміністративних послуг на паперових носіях видаватимуться після закінчення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням COVID-19.

Додатково повідомляємо, що з метою максимального обмеження безпосереднього спілкування правників Бердянського управління з відвідувачами ЦОП прийом паперових заяв/документів на отримання адміністративних послуг здійснюється через встановлені скриньки для прийому кореспонденції. 

 

Порушення соціальних гарантій працівників - це злочин

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області вкотре наголошує, що на сьогоднішній день досить актуальною темою залишається боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах», реалізація гарантій оплати праці та організація  заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати.  

У період запровадження карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), державою запроваджено комплекс правових норм, спрямованих на захист прав фізичних та юридичних осіб, а саме:

– можливість роботи вдома для працівників та надання за їхньою згодою відпустки;

– можливість віднесення юридичного факту запровадження карантину до форс-мажорних обставин;

– заборона на проведення органами держнагляду (контролю) планових перевірок у сфері господарської діяльності.

Крім того, Законом України від 17.03.2020 г. № 533-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” запроваджено надання податкових та неподаткових пільг, пов’язаних із строком сплати податків, нарахуванням зарплати за дні вимушеного простою, термінами подання податкових декларацій, термінами проведення перевірок, нарахуванням штрафних санкцій та пені.

Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність  за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства  щодо виплати заробітної плати та порушення соціальних гарантій працівників. 

 

Понад 2427,6 тис грн податку на нерухоме майно надійшло до місцевих скарбниць від платників податків Бердянського управління

За підсумками першого кварталу 2020 року власники нерухомості, які перебувають на обліку в Бердянському управління ГУ ДПС у Запорізькій області сплатили 2427,6 тис грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, про це повідомила начальник Бердянського управління Оксана Федорова.

Платниками нерухомості юридичними особами сплачено 2194,7 тис гривень.  Від власників нерухомості - фізичних осіб надійшло 232,9 тис грн, що на 98,5 тис грн, перевищує надходження трьох місяців 2019 року.

Податківці нагадують, що податкове повідомлення - рішення про сплату податку на нерухоме майно надсилається платнику за місцем його реєстрації. Інформація щодо місця реєстрації – це інформація внесена до інформаційних баз податкової служби на момент, коли громадяни звертались до податкових органів з метою отримання номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду). У разі зміни місця реєстрації платник зобов’язаний протягом місяця повідомити контролюючий орган, подавши заяву за формою № 5 ДР.

Якщо платник не повідомив податковий орган про зміну місця реєстрації – податкове повідомлення - рішення надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто на стару адресу. Як результат - такий платник не отримає повідомлення-рішення та не буде ознайомлений із сумою проведених нарахувань податку, внаслідок чого у нього виникне податковий борг та будуть нараховані штрафні санкції.

 

Податок на доходи з фізичних осіб як і завжди залишається лідером з надходжень до бюджету

Податок на доходи з фізичних осіб залишається найвагомішим джерелом наповнення дохідної частини бюджету країни та складає майже 50 відсотків від загальної суми надходжень до зведеного бюджету країни.

Як повідомила начальник Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова загалом з початку 2020 року платниками податків Бердянського управління до бюджету сплачено 137,2 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Приріст надходжень в порівнянні з аналогічним періодом минулого року складає 12,3 млн. гривень або 9,8 відсотків.

Із загальної суми сплати до державного бюджету надійшло – 34,3 млн. гривень цього податку, що на 3,1 млн. гривень, або на 9,8 відсотків більше, ніж торік. До місцевих скарбниць перераховано податку на доходи фізичних осіб – 102,9 млн. гривень, порівняно з аналогічним періодом 2019 року зростання склало – 9,2 млн. гривень, або на 9,8 відсотків.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора