A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області повідомляє. Новини 15.04.2020

Дата: 15.04.2020 15:41
Кількість переглядів: 446

 

 

ВСІ НОВИНИ

Увага! Бердянські шахраї "прикриваються" податківцями, виманюючи гроші у бізнесу

У Запорізькій області телефонні аферисти намагаються скористатися підвищеною тривожністю громадян та нажитися на їхній довірливості. Шахраї телефонують керівникам компаній і підприємцям та від імені посадових осіб податкової служби наполегливо просять перевести гроші на певний рахунок.

Цього разу такі випадки зафіксовано на території Бердянського району.

Наполегливо радимо громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

Якщо ви отримали подібний дзвінок, слід негайно повідомити правоохоронні органи.

 

Податковий підсумок першого кварталу 2020-го: у Бердянському управлінні 290 мільйонів гривень надходжень

Протягом першого кварталу 2020 року платники податків Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області спрямували до бюджетів усіх рівнів 290 мільйонів  гривень податків і зборів.

Як зазначила начальниця Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова, зібрана сума податків в січні-березні 2020 року на 7,6 мільйона гривень перевищує аналогічні показники минулого року.

Загальна динаміка податкових надходжень в Бердянському управлінні  у першому кварталі поточного року – плюс 2,7 відсотка до фактичних показників такого ж періоду торік.

 А це означає, що не зважаючи на сповільнення темпів економіки, бізнес демонструє відповідальну позицію та у складних умовах опікується інтересами держави.

 

Бердянці задекларували понад 344 тисячі гривень іноземних доходів

У Бердянському управлінні платники податків задекларували 344,4 тисячі гривень минулорічних іноземних доходів. Про це повідомила начальниця Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова. Про отримані доходи за кордоном відзвітували шість бердянців. У поданих деклараціях платники самостійно визначили податкові зобов’язання зі сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі – 62 тисячі та 5,2 тисячі гривень військового збору. Джерелом отримання іноземних доходів бердянцями є переважно Польща.

Податківці нагадують, що громадяни, які в 2019 році отримували іноземні доходи, відповідно до п.п.170.11.1 п.170.11 ст.170 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Сума такого доходу включається до річного оподатковуваного доходу платника та оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовим збором за ставкою1,5%.

Відповідно до абз.1 п.п.170.11.2 п.170.11 ст.170 ПКУ платник податку має право зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, за нормами міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України.

Платник податку має визначити суму такого зменшення за зазначеними підставами в річній податковій декларації. Це можливо лише за умови отримання від уповноваженого державного органу країни, де було одержано дохід, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Довідка має бути належним чином легалізована, якщо іншого не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Увага! Термін подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік подовжено до 01 липня 2020 року!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора