A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Вітаємо призера Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференціїї учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»!

Дата: 14.05.2020 09:32
Кількість переглядів: 706

Фото без опису

У дистанційній формі завершилася Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

Приємно відзначити, що краєзнавчо-дослідницьку роботу Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Берстівстівської сільської ради  вже традиційно на високому рівні представили наш край та зайняли призове місце у номінації "Усна історія Євромайдану та АТО/ООС".

На конференцію надійшло 80 пошуково-дослідницьких робіт від експедиційних груп закладів освіти з 54 районів, міст та об’єднаних територіальних громад 14 областей України, тези яких включено до збірника матеріалів конференції. 21 пошуково-дослідницька робота надійшла з 15 районів, міст та об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Загальна кількість учасників Конференції – 147 осіб.
Найбільша кількість  робіт надійшла за темою «Українська революція – доба національного державотворення», що говорить про актуальність та жвавий розвиток в площині досліджень подій сторічної давнини: здобутків, перемог та невдач складного періоду 1917-1921 рр. Варто відмітити, що другим найбільш популярним напрямом стала секція «Усна історія Євромайдану АТО/ООС», в рамках якої юні краєзнавці, на основі живих свідчень учасників Майдану 2013-2014 р. та російсько-української війни, досліджували різні аспекти боротьби українців за свободу та незалежність. Вивчення сучасної військової агресії на Сході проти нашої держави, як відмітили юні учасники конференції, актуалізується ще й тим, що схожі події відбувались в добу Української революції, понад 100 років тому.
До складу журі Конференції були запрошені відомі науковці, краєзнавці, педагоги з різних закладів: Запорізького національного університету, Національного заповідника «Хортиця», Запорізького обласного краєзнавчого музею та КЗ «Центр туризму» ЗОР.
Автори кращих пошуково-дослідницьких робіт, за оцінками журі, будуть нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.
Приємно відзначити, що серед переможців є четверо представників від Запорізької області, одна з них -  Синєок Вікторія, учениця 10 класу Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
Метою дослідження Вікторії було з’ясування мотивації солдат і офіцерів ЗСУ до захисту Вітчизни, з’ясування ролі волонтерського руху у забезпеченні військових, настрої населення у прифронтовій зоні і в тилу, причини, за яких стала можливою втрата частини території Донбасу. В ході написання роботи було опрацьовано документальні і літературні джерела, проведені інтерв’ю з нашим односельцем Слободянюком Віктором Акимовичем, капітаном ЗСУ в запасі, учасником АТО/ООС, відомими на Бердянщині волонтерами.
 

Фото без опису

Ще одним підсумком роботи стало видання друкованої збірки тез пошуково-дослідницьких робіт, яку отримають всі учасники конференції.
Завдяки проведенню конференції проявився живий інтерес та практична значимість досліджень юних дослідників та педагогів у справі збереження історичної пам’яті сторічної боротьби українського народу за незалежність, гідність та свободу.

Вітаємо Синєок Вікторію та Кеду Сергія Івановича з високим рівнем оцінки пошукової робіти та бажаємо подальших успіхів в дослідженні нових сторінок боротьби українського народу за незалежність, гідність та свободу!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора