A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД ІНФОРМУЄ!

Дата: 15.07.2020 13:40
Кількість переглядів: 504

Чинним законодавством за кожним пенсіонером закріплене право вибору способу одержання пенсії. Одержувати пенсію через відділення поштового зв'язку або через уповноважені установи банків – особистий вибір кожної людини. Згідно із пунктом 1 статті 47 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» виплата пенсії проводиться щомісяця у строк не пізніше 25 числа, за який виплачується пенсія.

   На сьогодні актуальним є питання виплати пенсій через банківські установи, що обслуговують пенсіонерів безкоштовно.

Банківські установи здійснюють операції по відкриттю рахунка, зарахуванню і виплати пенсій з цих рахунків зовсім безкоштовно як для пенсіонерів, так і для Пенсійного фонду. Це приводить до економії витрат фонду, пов'язаних з доставкою і виплатою пенсій через поштове відділення зв'язку.

Отримання пенсії через банк дає можливість зняти свої гроші в будь-який зручний час і в потрібній кількості в будь-якому населеному пункті країни, де є банківська установа або банкомат. Це також дає можливість робити безготівкові розрахунки, наприклад за комунальні послуги.

Для переведення виплати пенсії через банківську установу необхідно звернутись у зручне для пенсіонера відділення банку та відкрити пенсійний рахунок. Заяву про відкриття рахунку треба надати до управління Пенсійного фонду.

З Бердянським відділом обслуговування громадян управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області укладені договори на обслуговування з наступними банками: ПАТ«Державний ощадний банк України», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ КБ «ПриватБанк», ПАТ «Райффайзен Банк Аваль», ПАТ «Укрсиббанк», ПАТ «Перший Український Міжнародний банк», ПАТ «Альфа – Банк», ПАТ АКБ «Індустріалбанк», АТ « ТАСкомбанк », АТ « Мета банк »,АТ « ОТПБанк ».

За додатковою інформацією можна звернутися в управління Пенсійного фонду за адресою: м Бердянськ, вул. Консульська (Комунарів), 23л або до банківських установ. Усю необхідну інформацію з питань призначення, перерахунку та виплати пенсії можна отримати за телефонами «гарячої» лінії: 3-56-69, 3-44-02.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора