A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянське управління ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє. Новини 09.09.2020

Дата: 10.09.2020 08:22
Кількість переглядів: 381

 

ВСІ НОВИНИ

 

1 вересня закінчився термін подання заяв на списання заборгованості з єдиного внеску

Пунктом 915 розділу VІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 08 липня 2010 року №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон №2464) передбачено процедуру списання за заявою платника та у порядку, визначеному Законом №2464, несплачених станом на 03.06.2020 року з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом, сум недоїмки, нарахованих платникам єдиного внеску, які перебувають на загальній системі оподаткування, за період з 1 січня 2017 року до дня набрання чинності Законом України від 13.05.2020 року №592-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» (далі – Закон №592).

Списанню підлягають також штрафи і пеня, нараховані на ці суми недоїмки, у разі якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, та за умови подання протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом №592 заяви про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та відповідної звітності з ЄСВ.

Станом на 01.09.2020 року за підсумком розгляду заяв, що надійшли до Бердянського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області, 169 платників відповідають критеріям, визначеним пунктом 915 Закону №2464, та мають право на списання податкової заборгованості з ЄСВ. Загальна сума заборгованості з ЄСВ, що підлягає списанню, складає 1,3 млн гривень.

 

Декларування – 2020: Сплата задекларованих податкових зобов’язань закінчується 30 вересня 2020 року

Бердянське управління Головного управління ДПС у Запорізькій області звертає увагу громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, що граничний термін сплати податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб і з військового збору, цьогоріч, спливає 30 вересня 2020 року.

Нагадуємо, що цей термін встановлено Законом України від 17 березня 2020 року №533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Відповідно до  п.126.1 ст.126 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу:

- у разі затримки сплати до 30  календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- у разі затримки більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Крім того, п.п. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 ПКУ передбачено, що після спливу встановлених Кодексу строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня.

У разі самостійного нарахування суми грошового зобов’язання платником податків нарахування пені розпочинається після спливу 90 днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного ПКУ.

Платники податку – фізична особа, який подав декларацію, зобов’язаний визначити та сплатити свої податкові зобов’язання, за кодами бюджетної класифікації:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування». 

Платники податку – фізичні особи, які відповідно до розділу IV ПКУ зобов’язані сплатити податок, але звільнені від подання декларації (при нотаріальному посвідченні договорів та/або при видачі свідоцтв про право на спадщину тощо) сплачують по коду платежу:

«11010501» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов’язковому декларуванню»;

«11011000» – «військовий збір».

Довідково. Інформація про реквізити нових рахунків для сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування розміщені на субсайті Територіальних органів ДПС у Запорізькій області вебпорталу ДПС України в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

 

Новини законодавства

 

До уваги платників податків! Змінено порядок обміну електронними документами з контролюючими органами

1 вересня 2020 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261 «Про внесення змін до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 31.07.2020 за № 723/35006 (далі – Наказ № 261).

Відповідно до вимог Наказу № 261 приєднання до договору про визнання електронних документів (далі – Договір) відбуватиметься після прийняття в контролюючому органі першого будь-якого електронного документа, надісланого у встановленому форматі (стандарті) з дотриманням вимог законодавства.

Фізичні особи, які не є самозайнятими особами, автоматично вважаються суб’єктами електронного документообігу та мають право подавати електронні документи до контролюючих органів виключно з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Договори, що на день набрання чинності цим наказом є чинними, продовжують діяти до виникнення підстав, визначених пунктом 5 розділу ІІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого Наказом № 261.

Підстави припинення дії Договору:

отримання інформації від кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг про завершення строку чинності (або скасування) кваліфікованого сертифіката відкритого ключа керівника платника податків;

отримання інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про зміну керівника платника податків;

отримання інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію припинення юридичної особи;

наявність в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків інформації про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця чи незалежної професійної діяльності фізичної особи;

наявність в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків інформації про закриття реєстраційного номера облікової картки платника податків у зв’язку зі смертю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора