A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Усний журнал «Простір і час академіка М.П.Кравчука» у Троїцькій школі

Дата: 16.10.2020 10:19
Кількість переглядів: 570

10 жовтня (27 вересня) виповнилося 128 років із дня народження математика зі світовим ім’ям, славного сина своєї батьківщини Михайла Кравчука.12 жовтня у Троїцькій школі для учнів 8 – 11 класів цій події був присвячений усний журнал «Простір і час академіка М.П.Кравчука», який підготувала вчитель математики Кравець В.А.

"Моя любов - Україна і математика" - так визначив своє життєве кредо український математик Михайло Кравчук. Відомий і невідомий - можна сказати про нього. Він прожив 50 років. У 1928 році став наймолодшим академіком. Його математичними відкриттями та працями користується весь науковий світ. Утім, у світі не знали лише одного: що він - з України.

Він жив і горів безмірною любов’ю до України і до математики. Увесь свій короткий вік працював невпинно й творчо на благо Науки, Освіти рідного народу. Увесь він був у постійному науковому пошукові й творчому неспокої.

Минають роки, та формули безсмертні. М. Кравчук пережив свою дочасну смерть – життя його триває і далі: у формулах і теоремах в чудесному поєднанні математичних символів та чисел.

На небосхилі математичної науки яскравою зіркою світить ім’я Михайла Кравчука.Воно є зразком для наслідування та продовження його досліджень у працях сучасних і прийдешніх науковців в Україні й далеко за її межами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора