A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє. Новини 25.11.2020

Дата: 25.11.2020 16:44
Кількість переглядів: 364

 

ВСІ НОВИНИ

За 10 місяців 2020 року надходження по місту Бердянськ, Бердянському та Приморському районах склали 1080,1 млн гривень

 «Надходження до зведеного бюджету за січень-жовтень 2020 року від платників податків, зареєстрованих в Бердянській державній податковій інспекції, склали 1080,1 млн гривень. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року додаткові надходження від вищевказаних платників склали 44,1 млн гривень, в тому числі до державного бюджету за вказаний період надійшло 478,8 млн гривень, де збільшення надходжень складають 40 млн гривень,  місцеві бюджети для своїх потреб отримали 601,3 млн гривень, збільшення надходжень на 4 млн гривень» - повідомила начальник Бердянського відділу податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова.

Основним платежем до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, надходження якого забезпечені в загальній сумі 395,3 млн грн, що на 21,2 млн грн більше минулого року.

«Податкові надходження є основним джерелом існування кожної громади. Працівники, які адмініструють податки в місті Бердянськ, Бердянському та Приморському районах в межах чинного законодавства вживають усі можливі заходи для забезпечення своєчасного та повного наповнення бюджетів» - зазначила Оксана Федорова.

 

Шахраї знову намагаються ошукати запорізьких підприємців

За відпрацьованою схемою аферисти телефонують підприємцям та від імені керівництва податкової служби регіону виманюють гроші.

Цього разу вони представляються начальником Головного управління ДПС у Запорізькій області та пропонують перерахувати кошти за "лояльне ставлення до бізнесу". Останній номер телефону, з якого надходили "пропозиції": 063 457-36-59.

Застерігаємо платників, такі дзвінки або повідомлення у месенджерах – це   шахрайство. Тож, не варто вступати в контакт з аферистами. Одразу ж звертайтеся до правоохоронних органів.

 

Бердянська ДПІ повідомляє, якщо роботодавець порушує ваші трудові права - реагуйте!

Легалізація зайнятості населення та легалізації заробітної плати – в пріоритетах сьогодення. У цьому напрямку фахівці податкової служби здійснюють як інформаційну – роз’яснювальну роботу, так і вживають відповідні заходи контролю, інформують громадян про перспективи та переваги офіційного працевлаштування та роз’яснюють роботодавцям наслідки використання нелегальної праці.

Порушуючи законодавство про працю, роботодавці позбавляють найманих працівників соціальних гарантій (права на відпустку, страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, права на оплату листків непрацездатності, інші форми державної допомоги), а також позбавляють громадян пенсійного стажу та можливості отримати допомогу у разі втрати роботи.

Тож неофіційне працевлаштування – це відсутність для працівника законодавчого захисту та безправна залежність від роботодавця і його дій.

Отже, тим, кому виплачують заробітну плату менше законодавчо встановленого мінімуму або взагалі її не виплачують, якщо роботодавець не оформлює трудовий договір, необхідно повідомити про це податкову службу.

Звертаємо увагу, що з 01.09.2020 мінімальна зарплата становить 5000 гривень.

Також, нагадуємо, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення про такий прийом до податкового органу.

Порядок подання повідомлення до контролюючих органів про прийняття працівника на роботу затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413. Таке повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою підприємцем до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до початку роботи новоприйнятого працівника одним із таких способів:

? засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису;

? на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

? на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу, надані до територіальних органів Державної податкової служби не за місцем обліку роботодавця або не за встановленою формою вважаються такими, що не подавалися.

Додатково повідомляємо, що платникам податків надана можливість сформувати повідомлення про прийняття працівника на роботу через Електронний кабінет платника податків. Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється через офіційний вебпортал ДПС.

 

 

ВСІ НОВИНИ

Платникам податків про терміни сплати за ліцензії, призупинення їх дії або анулювання через «Електронний кабінет»

Бердянський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Запорізькій області інформує, що Державною податковою службою створено новий сервіс щодо оперативного автоматизованого повідомлення суб’єктів господарювання про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії, анулювання ліцензії на певний вид діяльності.

Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію автоматично формується в інформаційно-телекомунікаційних системах ДПС та направляється суб’єкту господарювання за 30, за 20, за 10 та 5 днів до настання терміну сплати за ліцензію через «Електронний кабінет».

Такі нововведення підвищать якість надання адміністративних послуг та поліпшать сервіс у сфері ліцензування відповідних видів діяльності, на провадження яких суб’єкти господарювання отримали ліцензії. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора