A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє. Новини 09.12.2020

Дата: 10.12.2020 11:55
Кількість переглядів: 346

 

ВСІ НОВИНИ

До уваги платників єдиного податку!

Для підприємців першої та другої груп м. Бердянськ та Бердянської ОТГ тимчасово встановили нульову ставку єдиного податку.

Таке рішення ухвалила Бердянська міська рада 02 грудня 2020 року (рішення від 02.12.2020 № 11 «Про внесення змін до рішення Бердянської міської ради від 26.06.2019 № 14 «Про встановлення єдиного податку на 2020 рік»).

Нульова ставка податку цим рішенням встановлена на період

з 01 листопада 2020 року по 31 грудня 2020 року.

 

Надходження ПДФО до місцевих бюджетів Бердянщини та Приморська склали 438,2 мільйона гривень

«За 11 місяців 2020 року до місцевих бюджетів Бердянська, Бердянського та Приморського районів надійшло 438,2 млн гривень  податку на доходи фізичних осіб. Це на 23,4 млн гривень перевищує показники аналогічного періоду минулого року», - повідомила начальниця Бердянського відділу податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова.

ПДФО є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів. В структурі надходжень він займає позицію лідера та становить 65,4 відсотків від загальної суми надходжень інших податків і зборів. Сплачується цей податок із розрахунку 18 відсотків із заробітної плати.

Звертаємо увагу роботодавців Бердянщини та Приморська на необхідність дотримання вимог трудового законодавства щодо офіційного оформлення працівників, своєчасної виплати заробітної плати на рівні встановленого законодавством, а також недопущення її виплати у  “конвертах”.

Від своєчасного  наповнення місцевого бюджету залежить економічний та соціальний розвиток нашого району.  

 

ФОП надає послуги через Інтернет в квартирі за місцем реєстрації: чи потрібно подавати форму № 20-ОПП?

Згідно з п. 63.3 ст. 63 Кодексу об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням (далі – об’єкти оподаткування) є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Такі об’єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідним розділом Кодексу.

Платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків, що затверджений наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за № 1562/20300 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» (далі – Порядок).

Згідно з п. 8.4 розділу VIII Порядку повідомлення № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У повідомленні № 20-ОПП надається інформація про всі об’єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

Під час надання повідомлень за формою № 20-ОПП застосовується принцип укрупнення інформації, яка надається про об’єкт оподаткування.

Принцип укрупнення інформації не застосовується під час надання інформації про об’єкти рухомого та нерухомого майна, які підлягають реєстрації у відповідному державному органі з отриманням відповідного реєстраційного номера.

У разі, якщо місце проживання фізичної особи – підприємця є місцем провадження підприємницької діяльності, або пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то фізична особа – підприємець подає до контролюючого органу повідомлення № 20-ОПП у встановленому порядку, в якому повідомляє про місце проживання як про об’єкт оподаткування.

В такому випадку у графі 3 повідомлення № 20-ОПП, керуючись рекомендованим довідником типів об’єктів оподаткування (далі – довідник), зазначається тип об’єкта оподаткування «682 квартира», «685 житловій будинок», «293 котедж» тощо.

Графа 9 повідомлення № 20-ОПП передбачає зазначення фактичного стану об’єкта оподаткування (експлуатується, орендується, здається в оренду тощо) на момент заповнення повідомлення № 20-ОПП.

У графі 10 повідомлення № 20-ОПП вказується вид права на об’єкт оподаткування (право власності, володіння, користування тощо), який визначений відповідним правовстановлювальним документом (документами).

У разі, якщо відповідно до зазначених у зверненні КВЕДів платником податків провадиться діяльність по всій території країни, то для заповнення повідомлення № 20-ОПП із довідника обирається той тип, який найбільше відповідає виду чи місцю провадження діяльності. При цьому застосовується принцип укрупнення інформації про об’єкт оподаткування.

Наприклад, якщо оптова торгівля комп’ютерами, периферійним устаткуванням, роздрібна торгівля чи торгівля через мережу Інтернет здійснюється зі складу, то у повідомленні № 20-ОПП надається інформація про склад, склад-магазин. Якщо надаються послуги з консультування, інформаційні послуги, то в повідомленні № 20-ОПП зазначається місце надання таких послуг (офіс, квартира, кабінет, консультативний пункт).

Інформація про стіл або стіл замовлень як про об’єкт оподаткування подається у разі, якщо стіл використовується як пункт надання послуг у тому числі на території торговельного, торговельно-розважального, бізнес-центру.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни, в такому самому порядку та строки, як і при реєстрації, створенні чи відкритті об’єкта оподаткування (п. 8.5 розділу VIII Порядку).

Детальніше: в індивідуальній податковій консультації ДПС України № 4595/ІПК/99-00-04-05-03-06 від 06.11.2020 р.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора