A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Голодомор 1932-1933 рр. - злочин проти українського народу

Дата: 03.12.2020 11:30
Кількість переглядів: 333

 27 листопада  учні Троїцької  ЗОШ І-ІІІ ступенів під час   «Хвилини пам‘ яті» вшанували  пам’ять  жертв голодоморів в Україні,  також в цей день було організовано тематичну виставку літератури.    

30.11.2020 у школі проведено прес-конференцію

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

«Голодомор 1932-1933 рр. – злочин проти українського народу» з метою вшанування пам'яті жертв голодомору 1932 – 1933 років. Захід пройшов під гаслом: «Про це і згадувати страшно. А як було це пережить?» На прес-конференції були розглянуті питання:

 

1. Передумови Голодомору:

·суцільна колективізація;

·знищення заможного селянства.

2. Початок Голодомору:

·опір селян;

·початок репресій;

·терор голодом.

3. Наслідки трагедії:

·демографічні втрати;

·геноцид.

Учні 6-11 класів відповідно до своїх ролей: ведучий прес-конференції, учасники, вчені-історики, незалежні експерти, юристи, публіцисти, поети – висловили свої думки з приводу відповідних питань, поділилися спогадами очевидців голодомору, зачитали архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались. «Хронометр незабутнього» торкнувся душі кожного присутнього.                                                                                                 Зі словами побажання звернулася до присутніх Трандафілова А.В., вчитель історії, яка сказала: «Сьогодні ми маємо для себе зрозуміти, що найбільша наша цінність – це єдина цілісна, незалежна, власна держава. Ми – великий народ. Трагічне минуле, сьогоденні негаразди повинні нас загартувати, дати силу, волю, мудрість для зміцнення, як великої нації, на власній землі. Хай ніколи не повториться жахіття Голодоморів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора