Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

“Пакунок малюка”

Дата: 05.01.2021 11:11
Кількість переглядів: 328

Фото без опису

“Пакунок малюка”

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  від 25 листопада 2020 року № 1180 «Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка», породілля забезпечується «пакунком малюка» в натуральній формі.

Одноразова натуральна допомога “пакунок малюка” надається на дітей, народжених починаючи з 24 жовтня 2020 р. включно.

 “Пакунок малюка” може видаватися отримувачу закладом охорони здоров’я при народженні дитини, якщо «пакунки малюка» відсутні в закладі охорони здоров’я отримувачу видається довідка про те, що “пакунок малюка” в закладі охорони здоров’я не видано (у разі відсутності “пакунка малюка” в такому закладі). 

У разі народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я отримувач має право звернутися за отриманням “пакунка малюка” до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (відділ СЗН Берестівської сільської ради) за місцем його проживання або перебування протягом року з дня народження дитини. До заяви про надання “пакунка малюка”, поданої у паперовій або електронній формі, отримувачем додається:

копія свідоцтва про народження дитини;

довідка про те, що “пакунок малюка” в закладі охорони здоров’я не видано.

Звертаємо увагу! Заява отримувачем подається місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини.

Отримувач, у якого дитина народилася в період із 24 жовтня до 30 листопада 2020 р. включно, має право подати заяву структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до 31 грудня 2020 року.

     У разі неотримання “пакунка малюка” протягом 30 днів з дня народження дитини з незалежних від отримувача причин (зокрема, народження дитини до 37-го повного тижня вагітності (154-259 діб), народження дитини за кордоном, обсервація, карантин, самоізоляція, відсутність “пакунка малюка” в закладі охорони здоров’я, структурному підрозділі з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування новонародженої дитини) отримувач має право на отримання грошової компенсації відповідно до Порядку та умов реалізації пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” у 2020-2021 роках.

Отримувачем додається:

копія свідоцтва про народження дитини;

довідка про те, що “пакунок малюка” в закладі охорони здоров’я не видано;

 довідка з банка про відкритий рахунок на «пакунок малюка»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора