A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє

Дата: 13.01.2021 13:53
Кількість переглядів: 347

 

ВСІ НОВИНИ 

Легалізація найманої праці та заробітної плати

Питання легалізації праці – соціально важливе, тому залишається серед пріоритетів роботи Бердянських податківців.

Так, для своєчасного і повного надходження податку на доходи фізичних осіб в бюджет від погашення заборгованості по виплаті заробітної плати, підвищення рівня заробітної плати не нижче за мінімальну та дотримання законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам в Бердянському міськвиконкомі, Бердянській та Приморській райдержадміністраціях проводяться засідання комісій за участю працівників Бердянського відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Запорізькій області.

Як повідомила начальниця  Бердянського відділу Оксана Федорова, протягом 2020 року проведено 21 засідання, заслухано керівників 65 підприємств. В результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 64 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 68,1 тис грн податку на доходи фізичних осіб, 5,7 тис грн військового збору та  83,0 тис грн єдиного соціального внеску.

Також, працівниками податкової протягом 2020 року проведено індивідуальну роботу (співбесіди, направлення листів, заслуховування, роз’яснювальна робота тощо) із керівниками 86 підприємств. В результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 86 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 91,5 тис грн податку на доходи фізичних осіб, 7,6 тис грн військового збору та 111,7 тис грн єдиного соціального внеску.

 

Підприємцям про податковий борг: прощення фінансових санкцій

Бердянський відділ по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Запорізькій області надає інформацію щодо списання податкового боргу. Законом України від 04 грудня 2020 року №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі - Закон №1072), який набрав чинності 10 грудня 2020 року передбачено можливість прощення фінансових санкцій.

Така можливість розповсюджується на платників податків, що станом на 1 листопада 2020 року мають податковий борг, за виключенням (п. 23 підрозділ 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі -ПКУ)):

- великих платників податків, що відповідають критеріям, визначеним підпунктом 14.1.24 пункту 14.1 статті 14 ПКУ;

- осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені ПКУ з процедур банкрутства;

- осіб, відносно яких наявні судові рішення, що набрали законної сили, якими розстрочено (відстрочено) стягнення податкового боргу;

- банків, на які поширюються норми Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»;

- осіб, які мають податковий борг з митних платежів;

- осіб, які мають заборгованість зі сплати санкцій за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та пені.

Платнику податків необхідно звернутись до контролюючого органу за місцем обліку його податкового боргу із заявою в довільній формі про намір скористатись зазначеною нормою Закону №1072 та забезпечити протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом №1072 погашення грошовими коштами основної суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/ відстроченням), що виник станом на 1 листопада 2020 року, та своєчасну і у повному обсязі сплату поточних податкових зобов’язань.

Штрафні санкції та пеня будуть списані, якщо:

- основна частина податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням) погашена платником податків грошовими коштами;

- погашення проведено протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом №1072 (тобто з грудня 2020 року до червня 2021 року включно);

- за умови, що платник податків забезпечує своєчасну і у повному обсязі сплату поточних податкових зобов'язань із загальнодержавних та місцевих податків.

Звертаємо Вашу увагу, що застосовується черговості зарахування коштів, що сплачує такий платник податків, у рахунок погашення податкового боргу, визначених пунктом 87.9 статті 87 ПКУ.

Таким чином, платник податків має бути зацікавлений в найшвидшому погашенні основної суми податкового боргу, щоб якомога більша сума штрафних санкцій та пені була списана.

У разі, якщо всі умови пункту 23 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ виконано, розрахунки проведено у термін до червня 2021 року включно - штрафні санкції і пеня, що підлягають застосуванню та нарахуванню у зв'язку зі сплатою такого податкового боргу, не підлягають застосуванню та нарахуванню.

 

Увага! Для переходу на єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ зробіть три прості кроки

Бердянська ДПІ інформує, що з 1 січня 2021 року запроваджується єдиний рахунок для сплати податків. Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки.

Перший - через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001.

Другий - отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Третій - надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів  єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.

Платники, які не подали Повідомлення за формою J/F 1307001, продовжують сплачувати платежі безпосередньо на бюджетні/не бюджетні рахунки.

Звертаємо увагу, що відмовитися від використання єдиного рахунку можна буде з 1 січня наступного календарного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора