A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Бердянський сектор організації роботи ГУ ДПС у Запорізькій області повідомляє. Новини за 20.01.2021

Дата: 21.01.2021 08:17
Кількість переглядів: 361

 

ВСІ НОВИНИ

Увага! Вебінар!

РРО у 2021 році: що мають знати фізичні особи-підприємці на спрощеній системі оподаткування

У четвер 21 січня 2021 року об 11:00 відбудеться податковий вебінар на youtube-каналі "ДПС Запоріжжя" https://www.youtube.com/channel/UCM9GDhiRJWMQZ-FcjLqsH8g.

Приєднуйтесь до онлайн-трансляції та готуйте свої запитання фахівцям податкової служби.

 

Для платників єдиного податку 4 групи

Платники єдиного податку ІV групи (єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників,  у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків) надають  для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подають  не пізніше 20 лютого поточного року:

  •  загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду – контролюючому органу за своїм місцезнаходженням (місцем  перебування на податковому обліку);

  • звітну податкову декларацію з податку з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки – контролюючому органу за місцем розташування такої земельної ділянки);

  • розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва (юридичні особи) – контролюючим органам за своїм місцезнаходження та/або розташування земельних ділянок;

  •   відомості (довідку) про наявність земельних ділянок – контролюючим органам за місцезнаходження  та/або за місцем розташування земельних ділянок.

Відсутність будь якого з вищевказаних документів є підставою для відмови в набутті статусу платника спрощеної системи оподаткування у поточному році.

Платникам єдиного податку 4 групи необхідно звернути увагу на заповнення декларацій по єдиному податку в частині заповнення  колонок 3, 4, 5 та 8 «Відомостей про наявність земельних ділянок» (додаток 1 до декларації), а саме:

  • колонка 3,4  заповнюється для земельних ділянок наданих на правах оренди;

  • колонка 5 заповнюється для земельних ділянок наданих у власність;

  • колонка 8 вказується кадастровий номер земельної ділянки.

 

До уваги юридичних осіб - платників плати за землю!

Головне управління ДПС у Запорізькій області  нагадує, згідно з п. 287.1 Податкового кодексу України власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Платники плати за землю повинні не пізніше 20 лютого поточного року подати до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік (земельний податок та/або орендна плата за землю).

Податкова декларацiя повинна мiстити:

- обов'язковi реквізити;

- код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ;

- категорія земельної ділянки згідно класифікатора;

- дата та номер документа на земельну ділянку;

- кадастровий номер (за наявності);

- площа земельної ділянки та нормативна грошова оцінка (у відповідних одиницях виміру);

- ставка податку.

Додатково повідомляємо: платники єдиного податку ІІІ групи у випадку надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку) повинні декларувати та сплачувати земельний податок за площу, надану в оренду.

 

На соціальні гарантії платники Бердянської ДПІ спрямували майже 604 млн гривень єдиного внеску

Як повідомила начальник Бердянського відділу ГУ ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова, впродовж 2020 року платники Бердянська, Бердянського та Приморського районів перерахували 603,7 млн грн єдиного внеску. «Порівняно з січнем-груднем 2019 року надходження внеску зросли на 3,5 відсотка або на 20,3 млн грн більше», – констатувала посадовець.

У грудні сплата єдиного внеску від наших краян склала 60,5 млн гривень. Приріст цього платежу до грудня 2019 року становив 16,2 відсотка або 8,5 млн гривень.

Податківець нагадала, що оскільки з січня 2021 року змінився розмір мінімальної заробітної плати (6000 грн), то й збільшилася мінімальна сума єдиного внеску на місяць. Відтепер вона складає 1320 гривень.

 

Легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення

Бердянська ДПІ нагадує, що сьогодні, як ніколи гостро, стоїть питання легалізації трудових відносин та детінізації заробітних плат. На даний час виплата «тіньової» заробітної плати та нелегальне використання праці найманих працівників стали, на жаль, нормою життя. Легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення. Відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє найманих працівників захисту від незаконного звільнення.

Для офіційного працевлаштування роботодавець зобов’язаний з працівником укласти трудовий договір.

Законодавством про працю встановлено, що при укладанні працівником трудового договору (контракту) роботодавець доводить до його відома умови оплати праці, розміри, порядок і строки виплати заробітної плати, підстави, згідно з якими можуть провадитися відрахування у випадках, передбачених законодавством.

Суб’єкти організації оплати праці (органи державної влади та місцевого самоврядування; роботодавці, організації роботодавців, об’єднання організацій роботодавців або їх представницькі органи; професійні спілки, об’єднання професійних спілок або їх представницькі органи; працівники) не мають права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами і колективними договорами.

Про нові умови або зміну діючих умов оплати праці в бік погіршення роботодавець повинен повідомити працівника не пізніше як за два місяці до їх запровадження або зміни.

У зв’язку із змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці – систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших – працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

При цьому, зміна систем та розмірів оплати праці є також зміною істотних умов праці, яка потребує повідомлення працівників не пізніше ніж за два місяці, а також надає право працівнику припинити трудові відносини на підставі п. 6 ст. 36 Кодексу законів про працю України із виплатою вихідної допомоги у розмірі не менше середнього місячного заробітку, якщо він не погоджується на продовження роботи з новими умовами оплати праці.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора