A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Подорож до країни ПІФАГОРІЇ

Дата: 05.03.2021 09:44
Кількість переглядів: 419

04 березня 2021 учні 8 класу Троїцької ЗОШ І-ІІІ ст. та вчитель математики, Кравець В.А., за наказом королеви Математики відправилися у захоплюючу подорож до країни Піфагорії.

Перед вильотом на командира та екіпаж зорельоту «Прямокутний трикутник» чекали ряд випробувань, під час яких довелося скласти іспит на знання:

 –  ХтотакийПіфагор?

       Які це Піфагорові числа?

       Які фігури називають космічними?

Після правильних відповідей екіпаж зорельоту мав змогу відправитися до країни Піфагорії, де вже чекав на них великий математик зі своїми завданнями. Успішно пройшовши усі випробування, юні космонавти дізналися: скільки учнів було у школі Піфагора, з якого виду спорту великий математик отримав перемогу на олімпіаді, чому теорему Піфагора називають «віслюковим мостом», який трикутник називається «єгипетським»… 

Усі учасники попрацювали на славу!

Піфагор почувався задоволеним, щасливим, що до нього завітали такі талановиті та розумні учні.

Та час швидко спливав, усіх кликала рідна земля…

На кінець подорожі вчитель привітала всіх із вдалим приземленням, зазначивши, що учням доведеться доводити ще не одну математичну та життєву теорему. І можливо, з часом теорема Піфагора буде здаватися їм дуже простою, але сьогодні вони подолали певний рубіж, стали розумнішими на цілу теорему – на теорему Піфагора, цікаву, могутню і вічну!                                    

Звісно, цю подорож до дивовижної Піфагорії учні запам’ятають надовго, а присутні чекатимуть на нові чудові відкриття та мандрівки.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора