Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Таємниці робітничих професій…

Дата: 12.03.2021 14:54
Кількість переглядів: 834

Аналізуючи сучасний світ, ми спостерігаємо, що ринок праці набирає обертів та розвивається стрімголов, налічуючи безліч цікавих професій. Можна лише уявити, який важкий вибір постає перед випускниками.

Тому з метою ознайомити учнів не лише з описом робітничих професій, а й занурити їх в процес, 11 березня поточного року, у рамках Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир», фахівці відділу активної підтримки безробітних Бердянського міськрайонного центру зайнятості та адміністрація ДНЗ «Бердянський машинобудівний професійний ліцей» організували та провели зустріч «PROFI STAR» з учнями 10–х класів ЗЗСО № 3. Адміністрація та викладачі ліцею урочисто зустріли школярів.

Ні для кого не секрет, що свято Масляної набирає обертів. Саме тому в цьому навчальному закладі завжди дотримуються таємничих обрядів та виховують повагу дітей до традицій свого народу. Вже за приємною традицією відкриття заходу відбулося знищенням опудала. Усі бажаючі заздалегідь писали побажання на аркушах паперу та ховали їх у тулуб священної Ляльки, бо за повір’ям знищення опудала означає, що незабаром зима має поступитися дорогою весні, а всі таємні бажання обовязково здійснитися!

Що є головною стравою Масляної? Звичайно млинці! Тому, користуючись нагодоювсіх присутніх пригостили смачними млинцями. Задоволені, в очікуванні дива та здійснення мрій, діти всі відправились до професіографічної екскурсії.

Розпочалась вона відвідуванням ковальні. Завітавши, діти зустрілись зі студентами навчального закладу та представником цієї чудової професії «коваль», він розповів про всі підводні камні та дав можливість школярам насолодитись процесом. Кожен бажаючий мав змогу спробувати виготовити серце з розпеченого металу.

Наступною станцією було занурення в професію «швачка», надихнувшись майстер–класом представниці цієї професії, кожен з присутніх мав змогу повторити створення виробів з тканини на сучасній швейній машинці.

Протягом заходу панувала атмосфера таємничості та прагнення дізнатися щось нове, усі присутні були в захваті від такого заходу, наприкінці виносили подяку організаторам та обіцяли повернутися в якості студентів!

Дякуємо за плідну співпрацю та, як завжди, теплий прийом директору ДНЗ «Бердянський машинобудівний професійний ліцей» Сергію Вікторовичу Дудукалову та заступнику директора з навчально-виховної роботи Тетяні Євгенівні Димитровій!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора