A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

На дорогах «Великого будівництва» цього року встановлять ще понад 60 систем «Зважування-в-русі»

Дата: 16.03.2021 09:23
Кількість переглядів: 729

Фото без опису

У 2020 році в ході «Великого будівництва» на українських дорогах вже було встановлено 39 комплексів «Зважування-в-русі». У 2021 році планується побудувати ще 66 таких пунктів автоматичного контролю ваги транспортних засобів, повідомляється на Facebook-сторінці «Великого будівництва».

«Обладнання майданчика зважування-в-русі монтується на всій ширині дороги та вимірює навантаження на кожну вісь автомобіля щонайменше тричі, - йдеться у повідомленні. - Високоточне обладнання працює при температурі повітря від -30°С до +40°С, його компоненти захищені від перенапруг, а також дощу і снігу. Номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, кількість осей, швидкість руху, тощо визначаються автоматично».

Фото без опису

 

Необхідність установки подібних комплексів пояснюється тим, що вантажні автомобілі, які не дотримуються встановлених вагових норм, наносять 90% шкоди дорогам, хоча кількість самих вантажівок не перевищує 10% від загального транспортного потоку. У підсумку за ремонт доріг, зруйнованих перевантаженими автомобілями, доводиться розплачуватися всім українцям.

Як говориться в описі системи «Зважування-в-русі», перевищення вагових норм лише на 25% збільшує руйнівний вплив на дорогу в три рази, що відповідає транспортному потоку із 70 500 легкових автомобілів.

Наразі, як повідомляється на Facebook-сторінці «Великого будівництва», установка такого комплексу триває у Дніпропетровській області на км 186 + 237 дороги М-04 недалеко від транспортної розв'язки, що веде до міста Кам'янське.

До кінця року в області планують встановити ще 3 таких комплекси: один на трасі Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка і ще два - на Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя.

Розташування вже встановлених в Україні комплексів і плани по їх установці на 2021 рік можна побачити на карті за посиланням.

Нагадаємо, нещодавно заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що в ході нової програми «Велика реставрація» об'єкти культурної спадщини будуть відновлюватися комплексно, включаючи будівництво та ремонт під'їзних доріг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора