A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

БЕРДЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ ВІДДІЛ філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області

Дата: 22.03.2021 14:08
Кількість переглядів: 613

5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про пробацію», що визначив організаційно-правові засади для створення пробації  України.

Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

Впровадження пробації в Україні – це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Сьогодні на обліку пробації Запорізької області перебуває 3503 осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі та щодо яких застосовано адміністративне стягнення у виді громадських, виправних та суспільно корисних робіт.

У розрізі видів покарання у Бердянському міськрайонному відділі відбувають покарання 16 - засуджених до громадських робіт, 1 - засуджений до виправних робіт, 7 - засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, 1 - притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді громадських робіт, 186 - звільнених від відбування покарання з випробуванням, 1 – засуджених до покарання у виді обмеження волі, 6 – засуджених до покарання у виді штрафу.

Від початку року на виконання до уповноваженого органу з питань пробації надійшло 35 ухвали про складання досудової доповіді.

Впродовж року до структурного підрозділу пробації надійшло 23 повідомлень-запитів від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), із них: 12 - щодо можливості проживання за обраним засудженим місце проживання; 8 – можливості працевлаштування; 3 – сприяння організації соціального патронажу засудженим віком до 35 років.

Клієнтами пробації є: обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

 

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ЦІКАВИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ, А ТАКОЖ ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ НЕБАЙДУЖИХ ГРОМАДЯН В ЯКОСТІ ВОЛОНТЕРІВ ПРОБАЦІЇ. 

 

БЕРДЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ ВІДДІЛ

філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області

 

Начальник відділу

 

 

Контактні дані:

 

Приварніков Віктор Олександрович, підполковник внутрішньої служби

_______________________________________________________

поштова адреса: вул.Софіївська, 34, м.Бердянськ, 71100

тел.: 095-225-80-79

електронна скринька: zp11_probation@ukr.net

Графік роботи:

понеділок – четвер: 08:00 – 17:00

п’ятниця: 08:00 – 15:45

обідня перерва: 12:00 – 12:45

вихідний: субота, неділя

 

Сторінка в Facebook: www.facebook.com/probation.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора