A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Увага! З 1 липня 2021 року розпочато інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників!

Дата: 09.07.2021 13:22
Кількість переглядів: 559

 

 

Увага! З 1 липня 2021 року розпочато інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників!

Державний центр зайнятості, в рамках реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, є одним із відповідальних учасників заходів з проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній про переваги задекларованої праці та ризиків нелегальних трудових відносин для працівників та роботодавців, які проводяться Державною службою України з питань праці.

Відповідно до чинного законодавства інспектор праці має право завітати на робоче місце до будь-якого роботодавця в будь-який день та час з метою перевірки оформлення трудових відносин. Для виявлення незадекларованих працівників, інспектор може безперешкодно проходити до виробничих, службових та адміністративних приміщень роботодавців, знайомитися з документами, ведення яких передбачено законодавством про працю, спілкуватися з працівниками та представниками роботодавця, ставити їм питання та отримувати пояснення. При виявленні незадекларованих працівників невідкладно будуть вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю та податкового законодавства.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України розмір санкції за порушення законодавства про працю (незадекларований працівник, факт підміни трудового договору цивільно-правовим/договором про стажування, виплати заробітної плати в конверті, виплати винагороди працівнику без нарахування/сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, фактичного використання праці працівника повний день, при оформленні його на неповний робочий день) складає 10 мінімальних заробітних плат, що у 2021 році становить 60000 грн.

Вчинення такого порушення повторно протягом двох років обійдеться роботодавцеві вже у 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, що складатиме 180000 грн.

Бердянський міськрайонний центр зайнятості в черговий раз звертає увагу роботодавців на недопущення використання неоформлених трудових відносин!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора