A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Дата: 29.08.2021 11:13
Кількість переглядів: 1268

 

29 серпня – один з найтрагічніших днів в історії України. Це День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цю дату своїм указом запровадив президент Володимир Зеленський "на підтримку ініціатив громадськості", приурочивши до дня найбільших втрат української армії на Донбасі – дня виходу з оточення в Іловайську.

За даними Генеральної прокуратури в боях під Іловайськом загинули 366 бійців (209 прізвищ і 157 невпізнаних тіл). Ще 158 вважаються зниклими безвісти.

На знак вшанування пам’яті воїнів, що загинули, в селі Новосолдатське Миколаївського старостату Берестівської сільської ради був проведений мітинг-реквієм пам’яті героїв. В центрі села зібрались жителі села, учні і вчителі школи, воїни АТО/ООС, керівники громади.

Вибір місця проведення мітингу був невипадковим. У Новосолдатському виріс, закінчив 9 класів Миколаївської ЗОШ Слауцький Віталій Вікторович. Добрий і ввічливий юнак. Любив настільний теніс.

Після закінчення навчання в училищі юнак підписав контракт з підрозділом Національної гвардії України і виконував свій військовий обов’язок в зоні проведення ООС. На початку квітня 2017 року загинув під час виконання бойового завдання під Авдіївкою.

На мітингу виступили голова Берестівської громади Жогло Ігор Олексійович, старости сіл Миколаївка і Троїцьке Юрченко Тетяна Василівна і Гома Олексій Леонідович, учасник АТО капітан запасу Слободянюк Віктор Акимович. Виступаючі відзначили мужність і героїзм воїнів, їх самопожертву в ім’я Батьківщини.

Пам’ять героїв було вшановано хвилиною мовчання. Дівчата-десятикласниці виконали танцювальну композицію ‘Пам’яті героїв’. Земляки загиблого героя запросили до столу пом’янути Віталія і всіх загиблих воїнів.

Після мітингу колона направилась до сільського кладовища, де похований Віталій Слауцький. До його могили керівники громади, жителі села, вчителі і учні поклали квіти.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора