A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Майбутня пенсія залежить від розміру сплаченого єдиного соціального внеску

Дата: 23.11.2021 09:15
Кількість переглядів: 496

 

Сьогодні кожен працюючий особисто за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) має можливість одержати інформацію щодо нарахованої заробітної плати, щомісячного розміру сплачених внесків та страхового стажу.

З 1 січня 2021 року розмір мінімальної заробітної плати становить 6000,00 грн., з якої повинен бути сплачений єдиний соціальний внесок, мінімальний розмір якого становить 1320,00 грн.

Але деякі роботодавці ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати, бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат - виплачуючи офіційну заробітну плату менше мінімальної або оформляють працівників на роботу погодинно на неповний робочий час, а решту виплачують «в конверті». Відповідно зарахування страхового стажу буде здійснено пропорційно сплаченим страховим внескам, у зв'язку з чим у розрахунок стажу для визначення права на пенсію увійде не повний місяць.

Також низька заробітна плата безпосередньо впливає на розрахунок коефіцієнту заробітку, який враховується при обчисленні пенсії. Як наслідок - застраховані особи втрачають частину майбутньої пенсії.

Таким чином, неоформлені належним чином трудові відносини між працівником та роботодавцем, позбавляють права громадян на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою.

Шановні роботодавці: своєчасно та в повному обсязі сплачуйте єдиний соціальний внесок відповідно до норм чинного законодавства.

 

Головне управління Пенсійного Фонду України в Запорізькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора