A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

1 грудня — Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом

Дата: 02.12.2021 10:55
Кількість переглядів: 184

Фото без опису

 

 

1 грудня — Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом

 

Щороку, за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано у 1988 році, він покликаний підвищити поінформованість щодо ВІЛ/СНІДу та привернути увагу суспільства до порушень прав і свобод людини, які мають ВІЛ-статус.

Відповідно до сучасних принципів протидії поширенню ВІЛ-інфекції розвиваються напрями профілактики, догляду та підтримки, які передбачають просвітницьку діяльність, забезпечення рівного доступу до медичних та соціальних послуг серед груп населення, що мають підвищений ризик інфікування ВІЛ, людей, що живуть з ВІЛ, членів їх сімей тощо. Важливим фактором успіху такої роботи залишається використання усіх існуючих можливостей щодо співпраці державних органів влади та установ з громадськими, профспілковими організаціями, організаціями роботодавців, науковими та освітніми установами для розповсюдження серед громадян інформації про ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-інфекції, бо саме раннє виявлення ВІЛ-інфекції та призначення антиретровірусного лікування ВІЛ-позитивній людині є запорукою збереження здоров’я та життя людини, яка живе з ВІЛ та допоможе вберегти від інфікування її партнера.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора