A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Над Запорізькою областю з літаків розкидали брикети, які не можна чіпати руками

Дата: 03.12.2021 08:36
Кількість переглядів: 792

В Запорізькій області завершилася масова вакцинація диких тварин від сказу з повітря. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Фото без опису

Так, упродовж листопада фахівці розкидали з літаків приманки з вакциною над лісовими та польовими угіддями області. Виняток становили території, які підпадають під заборону польотів літаків, де довелося розкладати вакцину вручну. Тому вакцинація проводилася у два етапи.

У період з 5 по 19 листопада проводився повітряний розподіл приманок з вакциною чотирма літаками АН – 2. Для фіксації точної локалізації розподілу приманок використовувалися прилади GPS – система «Автовак» для поширення препаратів у жорсткі дозованій формі.

На території області, що підпадає під заборону польотів літаків (зону NOTAM) з 20 по 26 листопада, розклад приманок здійснювався наземним методом (вручну). У поширенні вакцини були задіяні спеціалісти підпорядкованих установ Держпродспоживслужби, мисливського та лісового господарства та інших причетних служб.

Фото без описуЯк повідомили у службі, приманка безпечна для людей та тварин. Вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м'ясо-кісткового борошна. Усередині приманки знаходиться желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Фото без описуЗа період проведення антирабічної кампанії на території області загальною площею 23,7 тисячі км2 поширено понад 576 тисяч приманок із вакциною «Орісвак».

Через місяць після вакцинації буде проведено діагностичний контроль ефективності кампанії з пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин.

Фахівці Держпродспоживслужби просять мешканців області при виявленні приманок не брати їх руками та не переносити їх із місць розкладки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора