A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Усі споживачі електроенергії у новорічні свята мають бути зі світлом і теплом, – Держенергонагляд

Дата: 30.12.2021 14:28
Кількість переглядів: 587

 

Новий рік – свято чудес, гарного настрою та незабутніх вражень. Під час новорічних свят збираються разом рідні, близькі люди, діляться один з одним радістю, любов’ю і теплом. Але у морози позитивні емоції, затишок і комфорт неможливий без світла. Відповідно до вимог розділу V Кодексу системи розподілу та нормативно-технічних документів безпечну, надійну й ефективну експлуатацію систем розподілу електричної енергії забезпечують оператори системи розподілу (далі – ОСР).

У зв’язку з тим, що до Держенергонагляду надходять численні звернення від споживачів щодо частих і тривалих відключень електричних мереж, через які здійснюється розподіл електроенергії до їх помешкань та з метою забезпечення якісного, надійного і безпечного постачання електричної енергії споживачам під час новорічних свят Держенергонагляд рекомендує ОСР утриматись від проведення планових ремонтних робіт на об’єктах електроенергетики і не припиняти розподіл електричної енергії до житлових будинків споживачів на період починаючи з 29 грудня 2021 року до 19 січня 2022 року включно

Крім того, рекомендує ОСР не проводити планові перемикання в електроустановках  при низьких температурах. Згідно з пунктом 13 Правил виконання оперативних перемикань в електроустановках мінімальна від’ємна температура повітря, за якої можливе виконання планових перемикань в електроустановках, має бути зазначена в місцевих інструкціях з урахуванням кліматичних умов, характеристик устаткування, що їх гарантує виробник, та його поточного стану.

У випадку аварійного відключення електричної енергії ОСР повинні невідкладно оприлюднити інформацію на власному вебсайті (повідомити користувачів) щодо очікуваного терміну/строку усунення причин аварійного відключення та дати (часу) введення обладнання в роботу. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора