A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

В Україні за давнім звичаєм 13 та 14 січня відзначають народні свята – Маланки (Щедрий вечір) та Василя (старий Новий рік)

Дата: 13.01.2022 14:20
Кількість переглядів: 1360

 

За християнським календарем, 13 січня – день преподобної Меланії. У цей день, за традицією, щедрувальники ходять від хати до хати, бажаючи господарям щедрого вечора, доброго здоров’я та добробуту в новому році. Вважається, що  щедрівки стають своєрідним захистом будинку і його господарів. А вже наступного дня, 14 січня, на Василя від самого ранку починають посівати. Зазвичай це роблять хлопці. Рано вранці вони ходять по домівках, співають посівальні пісні й щедро розсипають зерно для того, щоб наступний рік був урожайним і багатим.

Тож за українськими традиціями і до Берестівської сільської ради 13 січня завітали гості - колектив "Надія" Берестівського сільського клубу №1. Щедрували та бажали колективу процвітання, здоров’я та Божої ласки.

Фото без опису

В свою чергу колектив сільської ради висловлює вдячність та наголошує, що дуже важливо підтримувати українські традиції і продовжувати їх нести з року в рік.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора