A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

Всесвітній День здоров’я для людей похилого віку

Дата: 04.04.2024 15:45
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Старшим людям потрібен активний відпочинок. Він не повинен обмежуватись банальним переглядом телевізора та розмовами з іншими постояльцями. Цікаві заняття для літніх людей не тільки покращують настрій і психоемоційний фон, але й допомагають боротися з життєвими стресами, наслідками хвороби та інших негативних факторів.

ТВОРЧІ ІГРИ

Як показують результати наукових досліджень, висока мозкова активність літніх людей запобігає стрімкому розвитку дегенеративних нервових захворювань, а при їх наявності – знижує їхні наслідки. Одним із варіантів такого дозвілля являються творчі заняття та ігри.

Ціль таких заходів – активувати розумові можливості стареньких, покращити їх настрій та елементарно огородити їх від буденних психологічних факторів, які негативно впливають на їхній стан. Команда розробила систему організації дозвілля, яка передбачає слідуючи заняття:

  • творчі заходи: музика, співи, рукоділля та інші;
  • арт-заняття;
  • колективні творчі заходи, ігрові вечори;
  • підтримка персональних хобі постояльців.

Творчі заняття з людьми похилого віку показують гарний позитивний ефект. Грамотно організоване дозвілля дозволяє стареньким тримати себе в тонусі, покращує настрій та дозволяє відпочити від накопичених за вік проблем. Спокійна, ігрова атмосфера – це саме те, що потрібно організму людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора