Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

НОВИНИ

Конкурс «Спадщина – 2019»

13 березня 2019 року комунальним закладом «Обласний центр патріотичного виховання молоді» Запорізької обласної ради був проведений відбірковий (зональний) етап щорічного обласного конкурсу творчості патріотичного спрямування «Спадщина». Учні Миколаївської школи представили хореографічну композицію «Ніч перед Різдвом» (За мотивами М.В.Гоголя) та посіли почесне ІІІ місце. Були нагороджені грамотою та кожен з учасників колективу отримав призи.

10:03 08.04.2019

Вітаємо переможців ХІІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів

28 березня 2019 року у приміщенні Київської міської державної адміністрації відбулось урочисте відкриття XІІ Міжнародного конкурсу з українозновства Учасників конкурсу, а також їх вчителів і батьків привітали в.о. директора – заступник директора НДІ українознавства Віталій Терлецький, який наголосив на важливості та актуальності проведення Конкурсу, який сьогодні є популярним, тому що молодь зацікавлена у дослідженні свого рідного краю, історичних подій минулого. Дві учениці Троїцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Берестівської сільської ради: Вакал Яна (9 клас) і Книш Діана (10 клас) є переможцями І (заочного) етапу. У другому етапі конкурсу (з 28 – по 30 березня 2019 року) вони також взяли участь. Слід зауважити, що Вакал Яна уже вдруге бере участь у Конкурсі (2018 рік – ІІІ місце) та виборює перемогу у цьому році в номінації «За оригінальне краєзнавче дослідження»! Учні конкурсу 28 березня відвідали музеї міста Києва: Музей історії Києва, Музей української революції 1917–1921 рр. та – Верховну Раду України. 29 березня після захисту науково-дослідницьких робіт учасники подивилися документальний фільм «Харитина Пекарчук. Жінка-воїн на захисті УНР». 30 березня відбулася екскурсія по Києву на тему: «Київ середньовічний та сучасний – один із провідних центрів православної церкви» та – до Національного музею історії України. Конкурс засвідчує, що українська молодь активна у власному пошуку правдивості подій минулого, проблем сучасності та перспектив майбутнього.

14:23 04.04.2019

Конкурс робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» і фестиваль писанок «Писанковий рай»

19 березня в Берестівській школі проходив міжшкільний тур конкурсу робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» і фестиваль писанок «Писанковий рай». Свої роботи представили учні шкіл громади (Берестівської, Троїцької, Миколаївської). Вишиті стрічками і бісером картини, декоровані скриньки, вази, ляльки в оригінальному одязі, картини юних художників, яскраві писанки і багато інших виробів вразили своєю красою, творчим задумом і креативним підходом. Роботи оцінили члени журі, кращі з них будуть відправлені для участі в обласному етапі конкурсів у місті Запоріжжі.

10:27 20.03.2019

ВОЛЕЙБОЛЬНІ ЗМАГАННЯ НА КУБОК П’АМЯТІ ПРОХОДИ В.П.

15 березня учні Берестівської та Троїцької шкіл взяли участь у щорічному традиційному змаганні з волейболу на кубок пам’яті воїна-афганця Проходи Володимира Петровича, які проходили у селі Осипенко. Вітаємо з ІІІ призовим місцем учнів Берестівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Троїцької ЗОШ І-ІІІ ст.:Верескуна Данила (11 клас), Савченка Олексія, Бобра Валентина, Шостака Дмитра, Барана Юрія (11 клас), Равлюка Миколу (10 клас), Семенка Георгія (9 клас), Горбулю Дениса (7 клас)! Бажаємо успіхів і нових перемог!

15:22 16.03.2019

80 – річчя проголошення Карпатської України

14 березня 2019 року Миколаївська школа відзначала також 80-річчя проголошення Карпатської України. Карпатська Україна 1938–1939 р. – доленосна подія в житті всього українського народу. Невеликому Закарпатському краю судилось відіграти вагому роль в історії українського державотворення. Карпатська Україна як держава проіснувала недовго, проте заявила світові про волелюбність українського народу, залишила свій слід в українській історії. Підтвердила, що Закарпаття є українською землею, а українці цього краю – невід’ємною частиною великої української нації. До цієї дати були проведені інформаційна година та тематичні уроки для учнів старших класів.

15:27 15.03.2019

Тиждень філології у Берестівській ЗОШ І-ІІІ ст.

 13 березня в рамках Тижня філології для учнів Берестівської школи було проведено музично-літературну композицію «З Шевченком в серці» , яку підготували учні 5 класу (вчитель Бабух Л.Ф.) Школярі мали змогу ще раз долучитися до поетичної спадщини великого Кобзаря та почути його знамениті твори у виконанні учнів 9 класу (вчитель Горбуля О.О.)

10:50 14.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора