A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестівська громада
Запорізька область, Бердянський район

НОВИНИ

День народження числа Пі у Троїцькій ЗОШ І-ІІІ ст.

14 березня  у світі відзначається незвичайне свято – Міжнародний день числа «Пі».             Доброю традицією стало святкування дня числа Пі у Троїцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Із метою виховання інтересу до вивчення математики  17.03.2021 року було проведено такі заходи: Математичний турнір, вистава «Суд над математикою», Математичний аукціон. 

14:24 19.03.2021

Усний журнал: Тварини в народній міфології

Походження тварин, їхні характерні особливості, іноді й самий зовнішній вигляд оточені багатьма українськими легендами та переказами. Як правило, легенди та перекази відображають ставлення наших пращурів до самої тварини, або грунтуються на давніх релігійно-міфічних поглядах народу на природу.

13:39 18.03.2021

Літературний ранок, присвячений 118-й річниці від дня народження Наталі Забіли.

Сьогодні 18 березня в ДНЗ "Оленятко" відбувся літературний ранок, присвячений 118 -й річниці від дня народження Наталі Забіли. Вся її творчість - це шедевр, де життя персонажа змальовано яскраво, цікаво, напружено. Вона дуже полюбляла маленького читача і присвятила дітям свій щедрий літературний талант. Це вірші і казки. На ранку обігрувались приспівки, забавлянки, вірші про природу, рослинний та тваринний світ.Діти з цікавістю розіграли казку "Вовк і козлята",яка повела малят у світ веселих пригод. А ще діти виліпили казкових героїв, які їм найдужче сподобались у творах Наталі Забіли.

13:35 18.03.2021

Мандрівка в Країну Див

Наше сьогодення переповнене фантазіями, мріями та сподіваннями. І ці фантазії відіграють чималу роль у нашому житті. Адже людина без мрій та сподівань те саме, що й квітка без запаху, наче птаха без крил. Зрозуміло, що без уяви наше життя стало б суворим, сірим, буденним, та, навіть, у якійсь мірі, марним.

12:00 18.03.2021

Мені це потрібно адже я – такий як ти!!!

17 березня 2021 року пройшла виховна година у 4 інклюзивному класі Троїцької ЗОШ І-ІІІ ст.  «Мені це потрібно адже я – такий як ти!!!», метою якого було виховання в дітей співчуття, доброти; прищеплення навичок тактовного ставлення до людей з особливими потребами.  Асистент вчителя, Трандафілова А.В., звернула увагу присутніх на те, що людство складається не просто з людей, а людей, які відрізняються один від одного за статтю, віком, зростом, зовнішністю, станом здоров’я, мають різні характери, інтереси і т.і. Але всі ми – люди, що мають рівні права. Учні 4 та 1 класу долучилися до вирішення проблеми людей з особливими потребами, адже на доброму серці тримається світ. Учні цих класів представляли дві команди: «Світлячки» (4 клас) та «Книгоносики» (1 клас). Діти в ігровій формі пройшли випробування, які щоденно долають особливі люди . Дані вправи сприяли вихованню в учнів доброти, милосердя, чуйності до людей з особливими потребами, толерантного ставлення однокласників між собою, почуття поваги один до одного, комунікативної культури спілкування та взаєморозуміння. Для гостей свята – учнів 2 та 3 класу, – проведений захід сприяв набуттю досвіду чемного поводження в оточенні та встановленні доброзичливих стосунків з дітьми, що мають особливі потреби.

12:49 17.03.2021

"Масляну гуляємо,весну зустрічаємо" у Миколаївській ЗОШ І-ІІІ ст.

В Україні святкують Масницю з давніх-давен. Це свято проводів зими та зустріч з весною, символом якого є смачні млинці та вареники. У Миколаївській школі відбулося веселе дійство з нагоди Масляної. Школярі дізналися про походження, звичаї та традиції свята.Тинська Аліна, Маяка Катерина, Гетало Тетяна розповіли про власні рецепти приготування млинців. Всі дружно і весело заспівали пісню " Навари милая, навари любая..." А ще учні стали учасниками розваг та конкурсів: "Метання млинців", "Весела доріжка". А найцікавішим і найсмачнішим моментом було частування млинцями.

16:28 15.03.2021

Волейбольні змагання серед юнаків шкіл ОТГ

12 березня 2021 року волейбольна команда шкіл нашої громади у складі Макаренка Юрія, Гавра Владислава, Марченка Віктора, Горбулі Дениса, Северина Миколи, Баранова Руслана, Микули Олексія (Берестівська ЗОШ), Проценка Максима (Троїцька ЗОШ) взяли участь у традиційних змаганнях за кубок воїна-афганця Володимира Проходи. Цей склад команди вперше брав участь у подібних іграх. Хлопці виступили гідно, посіли ІІІ місце, були нагороджені грамотою, кубком, медалями, у подарунок отримали волейбольний м’яч. Крім збірної команди шкіл Берестівської ОТГ, на змагання була запрошена команда шкіл Андрівської ОТГ (І місце). Приймали гостей в Осипенківській ЗОШ І –ІІІ ступенів (ІІ місце). Бажаємо нашимхлопцям ніколи не здаватися, брати участь у змаганнях, набуваючи при цьому досвіду, перемагати і досягати високих результатів.

10:27 15.03.2021

Веселе свято "Масляна" відбулося 12.03 в Троїцькому ДНЗ"Пролісок"

Веселе свято "Масляна" відбулося 12.03 в Троїцькому ДНЗ "Пролісок" на якому діти проводжали Зиму й закликали Весну-красну! На святі була гостя - Баба Яга, яка хотіла бути Масляною й поласувати млинцями, але їй це не вдалося, бо на свято завітала справжня Масляна. Всі разом грали в різні традиційні ігри:

14:26 12.03.2021

Весела Масляна в Берестівському ДНЗ «Ромашка»

Вже стало традицією в Берестівському ДНЗ (я/с) «Ромашка» проводити кожного року свято Масляної. Не став виключенням і цей рік. 12 березня 2021 року в садочку пройшло свято Масляної.

12:45 12.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора